INSIDER

Sűrű köd és pára nyeli el az országot vasárnap

Figyelmeztetést adtak ki több megyére.
  • Szerző: Ripost

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő, csak délután szakadozik fel a felhőzet a Nyugat-Dunántúlon – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A ködfoltok a Kisalföldön várhatóan csak lassan ritkulnak. Délelőtt az Észak-Dunántúlt kivéve még sokfelé várható eső, amely később kelet felé szorul vissza, eközben intenzitása fokozatosan gyengül.

Fotó: Csóka Ferenc

 

Estére a legtöbb helyen meg is szűnik a csapadék. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő

Ilyen idő vár ránk a következő napokban! ?
Köpönyeg.hu #KöpönyegHíreső #KöpönyegElőrejelzés #időjárás

Közzétette: Köpönyeg.hu2020. október 24., szombat

 

A Brit-szigetek, a Fehér-tenger, valamint a mediterrán térségben ciklonok örvénylenek. Hatásukra szárazföldünk nagy részén erősen felhős vagy borult az ég, és főként a ciklonokhoz tartozó frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső, a Földközi-tenger középső medencéjében helyenként zivatarok is kialakulnak, Izlandon, a Skandináv-félsziget és Oroszország északi tájain pedig havazik. Ugyanakkor kontinensünk délnyugati és délkeleti vidékének időjárását anticiklon határozza meg. Arrafelé gyengén vagy közepesen felhős az ég, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmelegebb a Balkán-félszigeten van, ahol a délutáni órákra még több helyen 25 fok fölé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé nedves, továbbra is enyhe léghullámok érkeznek, többfelé várható csapadék.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?