INSIDER

Szabadság Napja, így még sosem emlékeztünk 1956 hőseire

A koronavírus-járvány második hulláma az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléknapjának programját is felülírta.
  • Szerző: Ripost

A fővárosban reggel 9 órakor a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti zászlót. Ezt követően átadják a Magyar Becsületrendeket, ugyanakkor – a járványidőszakra való tekintettel, hogy elkerüljék a nagy tömegek kialakulását – nem tartanak más központi rendezvényt Budapesten.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

Magyarország többi nagyvárosa is ezen iránymutatás szerint készül az október 23-ai nemzeti ünnepre. Debrecenben például szintén a zászlót vonják majd fel, és reggel fél tízkor koszorúzni fognak az ÁVH-s sortűz áldozatainak emléktáblájánál. Ugyanakkor az országban mindenhol arra kérik a lakókat, hogy maszkban, a megfelelő távolságtartás mellett, lehetőleg egyénileg róják le tiszteletüket.

Már csütörtökön életbe léptek a forgalomkorlátozások

Budapesten és több nagyvárosban is forgalomkorlátozásokra lehet számítani. A fővárosban többek közt a Bem József téren és környékén nem lehet autóval megállni október 23-án reggel 8 óráig, de a VIII. kerületi Práter utca környékét, illetve az I. kerületi Ybl Miklós teret is érdemes elkerülnie az autósoknak péntek 20 óráig. Péntek reggel 8 órától 20 óráig lezárják a Rákóczi utat az Astoria és a Blaha Lujza tér között, valamint 15 és 18 óra között a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között.

 

És ezeket olvastad már?