INSIDER

Százak imádkoztak a hétgyermekes szombathelyi anyukáért, élet-halál között lebegett

Tizenkét napig volt élet-halál között a lélegeztetőgépen Viktória.
  • Szerző: Ripost

Százak imádkoztak Tóthné Wiktora Viktóriáért egyszerre, és persze gyermekei, a 23 éves Boróka, a 21 éves Kamilla, a 20 éves Rezeda, a 17 éves Boglárka, a 15 éves Ágoston, a 10 éves Margaréta és a 6 éves Sebestyén is hazavárta. Erről akkor még nem sejtett semmit, az intenzív osztályon töltött két hétről nincs emléke.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

százan imádkoztak

Fotó: MTI/Balázs Attila

A lányával együtt lett beteg

„Február végén kezdtem lebetegedni, a lányommal csaknem egy időben. Az első tesztem negatív lett, de napról napra rosszabbul lettem – idézte fel Viktória a Blikknek. A mentők együtt vitték el anyát és lányát, majd az asszonyt ott is tartották kétoldali tüdőgyulladással. Innentől az anyuka arra sem emlékszik, hogyan került az intenzív osztályra.

Alig emlékszik valamire

Ami megmaradt ekkorra a valóságból, az egy ködös, megfoghatatlan félelem. Rémálmaim voltak, végig menekültem valami rettenetes dolog elől. Valahol valaki, valami fogva tartott, én pedig vártam, hogy eljön értem a férjem és megment. Időn kívüli volt ez az egész, mint az álmok, csak ebből a lidércnyomásból két hétig nem volt ébredés„ – borzongott Viktória.

Rengetegen imádkoztak érte

Viktória azt is csak később tudta meg, hogy nem egyedül harcolt a vírussal.

„A férjem e-mailben kérte a barátait, ők pedig további sokakat, hogy imádkozzanak értem közösen. Szombathelyről indult az imalánc és átért az egész országon, más vallásúak is csatlakoztak hozzá az interneten, Budapesten szentmisét tartottak értem, online vettek részt rajta nagyon sokan. Mint kiderült, tíz perccel a mise után drasztikus javulás következett be az állapotomban” – állította Viktória, aki még ugyan gyenge, de egyéb panasza már nincs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?