INSIDER

Ezzel az ajándékkal készült egy szerencsés nézőnek az Elk*rtuk sztárja – fotók

Elképesztő az érdeklődés Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgásáról, annak körülményeiről és a következményekről szóló film iránt. A magyar nagyjátékfilmet már több, mint százezer ember nézte meg a mozikban, ennek örömére a produkció egyik színésze ajándékcsomagot adott át az egyik szerencsés nézőnek.
  • Szerző: Ripost

Az Elk*rtuk óriási sikernek örvend, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy mostanra több mint százezer ember ment el valamelyik moziba, hogy megtekintse a 2006-os eseményeket feldolgozó krimit – tudta meg a Metropol. A film százezredik nézője egy budapesti moziba ült be, hogy megnézze a nem mindennapi thrillert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máté Krisztián

A csütörtöki vetítés egyik szerencsés nézője pedig a nagy számok örömére még egy ajándékcsomagot is kapott Szőke Richárdtól, a film egyik szereplőjétől.

„Az Elk*rtuk című nagyjátékfilm most ezzel a vetítéssel túllépte a 100 ezredik nézőszámot. Ennek alkalmából el is látogatunk az Allee Cinema Citybe és megszólítottunk egy szerencsés nézőt. Engem ért az a megtiszteltetés, hogy átadhatok neki egy ajándék csomagot a Megafilm jóvoltából” – mondta a színész a Metropolnak.

Fotó: Máté Krisztián

Külföldi nagy produkciókkal is tartja a lépést

A hollywoodi filmekkel vetekszik a z első hazai politikai krimi nézettsége, hiszen a premier után alig két héttel majdnem azokat a számokat hozza mint más, most a mozikban vetített hollywoodi alkotások.

„Sejtettem, hogy jó lesz nézettsége, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan ennyi ember kíváncsi rá. Őszintén szólva azért nagy visszhangja volt az egész projektnek és voltak, akiknek ellenezték a 2006-os események feldolgozásának a gondolatát, de szerintem kíváncsiságból még ők is megnézték, vagy megnézik majd. Akár bevallják, akár nem” – mosolygott Ricsi, akit ettől függetlenül meglepett, hogy ilyen rövid idő alatt ennyien voltak kíváncsiak az alakítására – „Hatalmas dolog egy magyar film életében, hogy a bemutató után két héttel átléptük ezt a nagy számot, illetve azt gondolom, hogy ez mindenkinek, aki részt vett benne óriási büszkeség.”

„Nekem személy szerint ez az életemben egy nagyon fontos film volt, mert ez az első nagyjátékfilm szerepem, ráadásul egy magyar színész számára ritkán adatik hasonló lehetőség, hogy nemzetközi stábbal, angol rendezővel és spanyol operatőrrel dolgozhat együtt az ember. Nem is tudom, hogy lesz-e valaha hasonló élményem” – mesélte Szőke Richárd, aki amikor megkapta Attila szerepét, egy percig sem gondolkozott azon, hogy vállalja-e?

„Megdöbbentő, hogy mennyien kíváncsiak a filmre„

A premier után azonnal megkezdődtek a közönségtalálkozók és a színésznek ezzel kapcsolatban csupa pozitív élménye van, hiszen elmondása szerint mindenki nagyon nyitottan és kedvesen áll a filmhez.

„Az ország minden részére megyünk és megdöbbentő, hogy mennyien kíváncsiak a filmre, ráadásul folyamatosan nagyon jó kérdéseket tesznek fel. Jó érzés, hogy érdeklődnek és még ott maradnak a 2 órás film után is, hogy beszélgessenek velünk„ – árulta el a filmben a főszereplő bátyját játszó színész. „Csak jó élményeket osztanak meg velünk, illetve személyes történeteket mesélnek, amelyeket maguk is átéltek. Sőt, sok esetben meg is tapsolják a filmet, ami azért egyáltalán nem megszokott reakció a mozitermekben. Színészként ez szinte hihetetlen élmény.„

Egy a százezer néző közül

A százezredik nézőszámot átlépve, egy szerencsés filmbarátot nagy meglepetés ért az Allee Cinema City-ben, hiszen egy teljes televíziós stáb és a Metropol jelenlétében Szőke Richárd megajándékozta őt a film plakátjával, egy bögrével és egy puzzle-val.

K. Dániel a barátaival jött el megnézni a filmet, a Metropol munkatársa pedig arról kérdezte, hogy mit gondolt a produkcióról.

Fotó: Máté Krisztián

A fiatalember elmondta, hogy nagyon kellemesen csalódott, a mozifilm egyáltalán nem volt vontatott, épp ellenkezőleg, nagyon pörgősnek találta. „Végig izgultam, pedig tudtam, hogy mi lesz” – mondta K. Dániel.

Hozzátette, hogy a teremben lévők többségén úgy látta, hogy szintén nagyon tetszett nekik a film, azonban sokan voltak, akik a drámaibb jeleneteknél elborzadtak, mert eszükbe jutott, ahogy átélték a történteket. Szerinte nagyon fontos és tanulságos lehet egy ilyen film az ő korosztályának, akik még nem lehettek jelen akkor, amikor ez események történtek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?