Létrehozva: 2017.08.25.

Szcientológusok kezében a magyar vitaminbiznisz!

Csak kevesen tudják, hogy a hírhedt szekta megkaparintotta a magyar vitaminüzlet jelentõs részét. A magát idehaza törvénytelenül egyháznak hazudó szervezet központi amerikai laborjából szállítják hazánkba tonnaszám a "szcientológusvitamint". Az elsõ számú terjesztõ a szekta kiképzett és kitüntetett ügynöke, Dr. Lenkei Gábor...

Dr. Lenkei aztán a vitamin eladásból keletkező hasznot visszaforgatja a sokak szerint destruktív, híveit szabályosan foglyul ejtő álegyház érdekkörébe.

A Nagy Thetán

Dr. Lenkeit szcientológus körökben Nagy Thetánnak nevezik, amit lefordítva az álegyház blabláját, körülbelül annyit tesz, mint Nagy Lélek vagy Nagy Energia. Ugyancsak rászolgált erre, hiszen adományként elkönyvelt sok-sok millióval támogatja a destruktív szekta érdekeit, nem kis részben hozzájárulva magyarországi működésükhöz. Csak kevesen gondolnak bele, hogy amikor vitamint vásárolnak Dr. Lenkei boltjaiban vagy a többi velük szorosan együttműködő „természetgyógyász” boltban, akkor lényegében a szcientológusokat pénzelik…

Amerikából jön a cucc

A szekta vezetői hálásak is Dr. Lenkeinek, megkapta már az álegyház aranyérmét, s számíthatott rájuk akkor is, amikor viharos válása során kellett őt megsegíteni. Ekkoriban még „etikakezelésre” is berendelték a szekta dániai kiképzőközpontjába…

A Debrecenben orvosi diplomát szerző Dr. Lenkei gyakori vendég a szcientológiai egyház floridai templomaiban és a szervezethez szorosan kötődő "vitamingyárban", a NULAB-ban, amelynek elnökéhez, Hakan Johansonhoz személyes jó kapcsolat fűzi. Gyakran látják őket együtt Clearwaterben a szcientológusok főhadiszállásán. Mindez nem véletlen, hiszen Lenkei doktor termékeinek jelentős része NULAB termék, vagyis bolthálózata lényegében a szekta termékeit "teríti" szét a gyanútlan vásárlók között.

De gyakran látják őt a szcientológusok európai "főhadiszállásán", Koppenhágában is, ahova afféle jelentéstételre érkezik rendszeresen, ahogy az a szekta hű katonájától elvárható.

 

Üldözött keresztények?

Lenkei maga is bevallotta már, hogy a sokak által őrült megszállottnak tartott L. R. Hubbard zavaros tanainak hirdetője, de azt már nem veri nagydobra, hogy a vitaminbizniszből megkeresett milliók jelentős része a gyanútlan vásárlóktól a szcientológusokhoz vándorol. Egyszer szólta csak el magát a Kisalföld című lapnak adott interjúban. Kifecsegte, hogyan juttat sok pénzt a Szcientológusok Baráti Társaságának. Sokakat felháborított, hogy ugyanebben az interjúban az üldözött ókeresztényekhez hasonlította a szcientológus szekta híveit…

 

A Vitaking is szcientológus érdekeltség

De nem csupán Dr. Lenkei bolthálózata szolgálja a híveit behálózó, romboló szekta érdekeit. A magyar vitaminbiznisz megkaparintásába más cégek, például a Vitaminkirály és a Vitaking is bekapcsolódtak. A közös bennük egy jól ismert szcientológus vezető, Demecs István személye.

Õt korábban egy tragikus halálesettel is összefüggésbe hozták. Az Origo írta meg, hogy Horváth István, a Matáv egykori fejlesztőmérnöke néhány éve a saját kertjében felgyújtotta magát.

 

A Vitaminkirály ”kezelte” az áldozatot

Felesége szerint az öngyilkosságot megelőző hónapokban férje folyamatosan kapott pénzbefizetést követelő zaklató leveleket a szektától. A férfi ugyanis pszichés gondjai miatt ekkor már úgymond szcientológiai "kezelés" alatt állt. Rendszeresen találkozott "auditorával", Demecs Istvánnal, vagyis a mai "Vitaminkirállyal". Aki Dr. Lenkei mellett a magyar szekta egyik legfőbb támogatója, sőt egyik igazgatója is!

A végül öngyilkosságot elkövető, rossz idegállapotban lévő férfit Demecs István beszélte rá, hogy ne forduljon pszichiáterhez, vegye igénybe inkább a szcientológusok szolgáltatásait. 

 

1 millió 700 ezer volt a gyilkos kezelés ára

Demecs a „kezelés” idejére eltiltotta a férfit a családjától is. Mindez közel 700 ezer forintjába került a szerencsétlen áldozatnak. Felesége szerint a férje ezenfelül még további egymillió forintos „adományt” is tett a szcientológusok javára. Az öngyilkosság előtt teljesen leromlott az állapota, főleg az után, hogy a felesége közölte, ő nem hajlandó belépni a Szcientológia Egyházba. 

Demecs, a Vitaminkirály ma igazgató a magyarországi szcientológusoknál. A director of processing, azaz a „feldolgozásért” felelős igazgató címet viseli… Hogy ez pontosan mit takar, nem sikerült megtudnunk. Demecs és a Vitaking mindenesetre a vitaminok közé bújtatva kínálja L. Ron Hubbard a szcientológia zavaros fejű alapítójának könyveit…

 

Furcsa ellentmondás…

Aki tehát Dr. Lenkei hálózatában vagy a Demecs-féle Vitaminkirálytól vásárol, jó eséllyel, akarva-akaratlanul a rosszhírű szekta támogatója lesz. Pénze visszafolyik a szcientológusok világszerte támadott „egyházába”, hogy aztán újabb áldozatokat ejtsenek csapdába a bevételből… A rendszer, mondhatni, jól ki van találva: sokszor még az egészséges életmód, a vitaminok is a hírhedt álegyház érdekeit szolgálják…

 

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

 

Egy szcientológus cégnél dolgozó vallomása…
„A munkahelyemen a cégtulajdonos igencsak mélyen benne van ebben az "egyházban". És aki a cégbe belép, annak kötelező 1-2 tanfolyam elvégzése. Elvégeztem, mert ártalmatlannak tűntek, és örültem, hogy van hol dolgoznom. (Ez nagy szó errefelé.) Aki viszont elutasító kezdettől fogva, az ellenség, és rövid úton elérik, hogy az illető távozzon a cégtől. Teszik ezt úgy, hogy egy jogász segíti megteremteni a jogalapot az eltávolításra, így még ha bíróságra kerül is a dolog, le van minden papírozva, és jogszerű az elbocsátás. A másik mód, hogy elérik, hogy az illető "önként" távozzék. Ez a legpiszkosabb, legaljasabb trükkök bevetésével történik.”

Beszedik a pénzt az ügyfelektől
„Nos, a cégvezető és szűk köre nemcsak tanfolyamokat vesz igénybe az "egyháznál", hanem "auditáltatja" magát (itt használatos az E-méter, és hipnózishoz hasonló eljárás). Mindezt az ügyfelektől beszedett pénzből.
A cégvezetőnek nagy befolyása van az "egyház" berkein belül. A helyi dianetika központ vezetői, munkatársai minden egyes döntéshozatal előtt a színe elé járulnak. De mondhatni, hogy ha a cégvezető szellent vagy böfög egyet, ezek az "egyházi" emberek rögtön előtte hajbókolnak. A cégen belül a szcientológia "etikai és igazságszolgáltatási" rendszere az irányadó, megtámogatva a polgári jogi dolgokkal, hogy kifelé minden rendben lévőnek tűnjön.
Az utolsó hónapokban többször "kértek" (fenyegettek meg), hogy vagy "induljak el a teljes szellemi szabadság felé vezető hídon, auditáltassam magam, vagy végezzek haladó tanfolyamokat". Nos, hogy csillapítsam a kedélyeket, ígérgettem mindent, de semmit nem tettem. Istenfélő, római katolikus magyar ember vagyok. Én voltam elsőáldozó, bérmálkoztam, a szüleim és nagyszüleim kereszténynek neveltek, főiskolai diplomamunkámat a Szentírás nyelvi vonatkozásaival kapcsolatban írtam.”

Adják-veszik az adatokat
„Tényleg igaz, hogy ezek az alakok adják-veszik az emberek személyes adatait. A helyi emberek továbbadták a szekta embereinek az adataimat, és akkor elszabadult a pokol. Ismeretlen alakok hívogattak, sokszor késő este, sőt egyszer-kétszer hajnali 3 óra tájban is. Mindig ment a duma az űroperáról, és hogy segítenem kell a bolygó lakóinak. Válaszom az volt, hogy segítek az embereknek, de a magam módján, nem kérek a szcientológiából. Erre tájékoztattak, hogy az ún. "bevezető" tanfolyamok elvégzésével én tagja lettem az "egyháznak", és adataimat a központ tárolja.
Az adatokat a nemzetközi központba is továbbították, sőt az európai központba, Koppenhágába is. Onnan is kaptam hívásokat. Egyre agresszívebb, az embert teljesen hülyének néző emberek kezdtek el telefonálgatni. Sosem adják fel, lehetetlen tőlük megszabadulni.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Eredeti cicije van?" – kikérdezte barátja a Házasság első látásra szereplőjét

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

8 szuper töltött tojás, amit kár lenne kihagyni húsvétkor!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Készülj fel a hosszú hétvégére: ilyen idő lesz húsvétkor

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor