INSIDER

Szentendrei gyilkosság: vádat emeltek 3 férfi ellen – kiderült, mi történhetett

Vádat emeltek három férfi ellen, akik egy tízmillió forintos adósság miatt megölték és Szentendrén elásták hitelezőjüket – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben kedden.
  • Szerző: Ripost

A vád szerint egy férfi tízmillió forintot kért kölcsön 2018-ban ismerősétől egy befektetéshez, melynek megvalósításába két társát is bevonta, így mindhárman a későbbi sértett adósai lettek. A hitelező többször próbálta visszaszerezni pénzét, a kölcsönt felvevő azonban csak hitegette, majd elhatározta, hogy két társával megöli a hitelezőt, hogy így szabaduljon meg az adósságtól. A gyilkosság megtervezését és végrehajtását a férfi egyik társa vállalta. Beszereztek egy drótkötelet és Szentendre külterületén előre megásták a sírt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

A férfi és a gyilkosságot kitervelő társa 2019. május 6-án kocsival Újpestről Szentendrére vitte a sértettet, azzal, hogy ott visszakapja a pénzét, de útközben a férfi által vezetett autóban annak társa hátulról drótkötéllel megfojtotta a hitelezőt. Eközben a harmadik férfi Szentendrén a kiásott gödörnél várakozott, s amikor két társa odaért, elvették az áldozat készpénzét, óráját, nyakláncát, majd elásták.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottra az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés tetteseként életfogytiglani szabadságvesztést indítványozott, a felbujtó másod- és a bűnsegéd harmadrendű esetében pedig határozott idejű szabadságvesztést kért, továbbá csoportosan elkövetett kifosztással is megvádolta a három férfit – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?