INSIDER

Szentkirályi Alexandra elárulta: „Eminem zenéje a fiatalkorom meghatározó élménye”

A kormányszóvívő asszony több részletet is elárult az MTV Europe Music Awards-gála budapesti eseményéről.
  • Szerző: Ripost

London mellett Magyarország lesz az idei virtuális MTV Europe Music Awards-gála egyik helyszíne. A Bors Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt kérdezte az esemény részleteiről és arról, hogy milyen kötődése van a könnyűzenéhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kik és mi alapján választották ki azt a négy helyszínt, amelyek feltűnnek majd a díjátadó közvetítésében?

Részleteket még nem mondhatok, de a kiválasztásnál szempont volt, hogy a fővárosi Széchenyi fürdő mellett az ország olyan izgalmas részeit mutassuk meg, melyek minél több ember érdeklődését felkelthetik.

Milyen pozitív hozadéka van Magyarország számára egy ilyen nemzetközi eseménynek?

Nagy szó, hogy London mellett – a régióban először – Magyarország is házigazdája lehet ennek a grandiózus on-line show-nak, ami 180 országban, egymilliárd nézőhöz jut el. Különleges reklám-értékkel bír egy ilyen esemény. A vidéki helyszínek bemutatása azért is fontos, mert stratégiai cél, hogy a hozzánk utazó turisták hosszabb időt töltsenek el Magyarországon. Reméljük, hogy az MTV fiatal nézői minket választanak majd, amikor ismét lehet végre utazni.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivô és nyolc és fél éves kislánya
Fotó: Bors

Tinédzserként kiért rajongott, és milyen zenéket hallgat mostanában?

A tinédzserkori zeneválasztásaival senki sem dicsekszik, ez olyan, mint a tinédzserkori ruhaválasztás... eklektikus. (nevet) Nagyon sok előadóért rajongtam, a nagy kedvencek a Spice Girls és Eminem voltak. Manapság is sokféle zenét hallgatok, magyart és külföldit egyaránt. A telefonomon most épp egy vegyes válogatás van, amelyek egyben a lányom és az én zenéim, így az is előfordul, hogy a Diótörő után jön az Anna and the Barbies, majd a Halott Pénzt, aztán pedig rap zene.

Van olyan világsztár a jelöltek közül, akivel szívesen találkozna élőben is?

Eminem zenéje a fiatalkorom meghatározó élménye volt, ahogy a Coldplay is. Őket szívesen megismerném személyesen is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?