INSIDER

Szentkirályi Alexandra: szeptember 1-jén hagyományosan indul az iskola

A kormányszóvivő kiemelte: jelenleg még nem indokolt digitális oktatással helyettesíteni a hagyományosat, de folyamatosan értékelik a helyzetet.
  • Szerző: Ripost

Szentkirályi Alexandra a Facebook-on közzétett posztjában arról is ír, hogy ugyan egyelőre úgy látják, nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományosat, azt is figyelembe kell venni, hogy sok országban jelentősen nő a fertőzöttek száma, és a hazai adatok is óvatosságra intenek. Ezért a kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a helyzetet és szükség esetén további intézkedésekről dönt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kormányszóvivő kiemeli: az iskolák protokollt fognak kapni a járvány elleni védekezést segítő teendőkről, és továbbra is fontos, hogy a beteg gyermekeket a szülők ne engedjék majd iskolába.

Hozzáteszi: a veszélyhelyzet idején elrendelt és sikeresen működő tantermen kívüli, digitális munkarendben gyűjtött tapasztalatokat és eredményeket az EMMI, az iskolák és a pedagógusok is elemzik, és szakmai egyeztetéseket követően a hagyományos iskolarend keretében is alkalmazzák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?