INSIDER

Szép mentés volt! Életveszélybe került a cirkusz Lúdas Matyija

Egy hajszálon múlt, hogy nem fulladt tragédiába a Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi előadása.
  • Szerző: J.K.

Tragédiába is fulladhatott volna az előadás a Fővárosi Nagycirkuszban egy technikai hiba miatt.

A Lúdas Matyi című produkcióban – melyet ezúttal csak gyermekek néztek – meghibásodott egy kötélfelhúzó-motor, és a szerepet játszó artista, Kabai Alex nagy bajba került: nyolc méter magasban lógott, egy kézzel kapaszkodva.

A fiatal színész szerencsére nem esett pánikba, hősiesen helytállt a váratlan helyzetben. Az előadást végül Graeser József szakmai vezető mentette meg, aki egy másik kötelet engedett Lúdas Matyi mellé, ezzel sikerült megoldani a veszélyes helyzetet.

Normál esetben maximum 10 másodpercet töltök a levegőben mindössze 4 méter magasban. A gép azonban most nem eresztett le, hanem felhúzott 8 méter magasra – mondta még remegő hangon Alex, aki előtt lepörgött az élete.

A segítség időben jött, mert még néhány másodperc és lezuhanok

– tette hozzá a fiatal tehetség, akinek teljesítményéhez és kitartásához a cirkusz artistái is gratuláltak. Két percig fél kézzel lógni és a teljes testsúlyt megtartani még az artistáktól is szép teljesítménynek számít.
Fekete Péter cirkuszigazgató a váratlan események miatt elrendelte a cirkusz valamennyi eszközének biztonságtechnikai felülvizsgálatát.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?