Létrehozva: 2020.01.21.

Szerbek taxiztatják a migránsokat Magyarországon

Elképesztő módszerről szerzett tudomást a Ripost azzal kapcsolatban, hogyan jutnak be Magyarországra illegálisan a migránsok és miként próbálják átszelni az országot. Csak a múlt héten hat embercsempész ellen indult eljárás, mindennapos, hogy szerbek taxiztatják a migránsokat. A Ripost munkatársának egyikük elmondta, hogyan megy a biznisz.

Nem csökken a nyomás a déli határon, csak a múlt héten 239, jogellenesen hazánkban tartózkodó külföldit tartóztattak fel a határőrök, a magyar-szerb határon pedig 62 külföldit akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

Sokszor próbálkoznak, nem adják fel

Folyamatosan nő az illegális migránsok száma Szerbiában, ráadásul – mint arra a Ripost múlt heti, Magyarkanizsában készült riportja is rámutat – nem pusztán egyszer próbálkoznak a bejutással, hanem hosszas hónapokon át várakozva többször is nekifutnak a magyar határnak. Egy szír férfi lapunknak elmondta: már 7 hónapja Szerbiában él, és éppen arra készül, hogy nyolcadjára is megkísérelje a bejutást Magyarország területére.

Mint azt a Ripost Szerbiában megtudta, ehhez segítséget is kapnak. Már Szerbiába pontos információk alapján mennek, és azt is pontosan tudják, melyik az a része a déli határnak, ahol a természeti viszonyok miatt sikerrel járhatnak. Ilyen például Béregnél a Duna-Dráva Nemzeti Park Magyarországra nyúló része, ahol a Duna holtágakkal tűzdelt területe miatt lehetetlen a kerítés, vagy Horgosnál a Tisza holtága, ahol mostanában előszeretettel gumicsónakáznak a migránsok.

Hazánkban a szerbek furikázzák őket

Szerbiában nyílt titok, hogy kik azok, akik kaphatók arra, hogy jó pénzért segítsenek a migránsoknak. A helyi taxisok minden gond nélkül furikázzák őket Szerbia területén, ami még rendben is lenne, hiszen aki fizet, az utazhat. Akadnak azonban, akik vállalják a „rázósabb” – értsd: illegális – fuvarokat is. A magyarkanizsaiak például ismernek egy fehér furgont, ami időnként lefékez a településen és migránsok ugrálnak ki belőle. Azt viszont a helyiek sem tudják, honnan szállítja őket a településükre. De az közszájon forog, hogy aki plusz pénzt akar és nem ijed meg a saját árnyékától, jól kereshet rajtuk.

„Tudok olyat, aki ezzel foglalkozik. Bár szerb, az autóján magyar rendszám van, így meg se állítják Magyarországon. A határon nem viszi át őket, de ha átjutottak gyalog, akkor felhívják és továbbviszi őket” – mesélte a Ripost-nak egy helybéli. „Múltkor éjjel szóltak neki, hogy két migránsnak sikerült az átjutás, már ment is Magyarországra, ott felvette, hogy az osztrák határhoz vigye őket. Tudják, hogy illegális, amit csinálnak, de nem érdekli őket.”

Vagyis miközben a magyarok nagy erőkkel védik a határt, a szerbeknél egész hálózat működik a migránsok segítésére és taxiztatására.

Baleset buktatta le az embercsempész nőt

Békés megyében a rendőrök egy szerb nő autójában öt határsértőt találtak, akiknek a nő segített abban, hogy illegálisan átutazzanak Magyarországon. A rendőröket az M1-es autópályára hívták helyszínelni egy Mercedeshez, ami a szalagkorlátnak ütközött. Helyszínelés közben merült fel a gyanú, hogy a gépkocsiban többen is utazhattak, ezért átkutatták a közeli területet. Öt bangladesit találtak, akik persze jogszerűtlenül tartózkodtak hazánkban. Nyilvánvalóvá vált, hogy a szerb nő fuvarozta őket. Egy Mazda 54 éves szerb vezetőjével szemben a hegyeshalmi határ közelében intézkedtek, mivel felmerült a gyanú, hogy előfutóként közreműködött a migránsok külföldre juttatásában.

Félmillió forintért kockáztatnak

Egy szír férfi letartóztatását indítványozta tegnap a Komáromi Járási Ügyészség, mert a gyanú szerint Németországban bérelt kocsit és ismeretlen megbízója utasítására, 1500 euróért (azaz félmillió forintért) felvette Villány térségében hat honfitársát, hogy Ausztriába szállítsa őket. A hat szír január 16-án hajnalban a szerb-magyar határkerítésen átmászva jutott be az országba.

Vizsgálják, mi az embercsempészet A kúria elnöke több csoportot állít fel, hogy különböző területeken vizsgálják a bírósági eljárások gyakorlatát, így szakértői csoport alakul az emberkereskedelem értelmezésével kapcsolatos bírói gyakorlat elemzésére is. A kutatásba bírók, a társ-hivatásrendek és a kapcsolódó tudományterületek képviselői vonhatók be.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

mandiner.hu

Magunkhoz láncolnánk: élethosszig tartó szerződést kötött Marco Rossi Csányi Sándorral?

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Prostik miatt áll a bál Nyírbátorban: házak között árulják magukat a lányok

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára