Létrehozva: 2020.09.21.

Szijjártó: arra van szükség, hogy a munkanélkülivé vált európaiaknak újra legyen munkájuk

Ismét összeültek az európai uniós tagországok külügyminiszterei.

Arra van szükség, hogy a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált európaiaknak újra legyen munkájuk – emelte ki Szijjártó Péter az európai uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli ülését követően.

A külgazdasági és külügyminiszter videóüzenetében közölte: már látható, hogy a világjárvány milyen komoly gazdasági következményekkel jár, európai emberek százezrei vagy akár milliói veszíthették el az állásukat.

Az EU-nak elsődleges kötelessége, hogy megoldásokat találjon a válság miatt bajba jutott európaiak problémáira, munkahelyet biztosítva számukra – jelentette ki Szijjártó.

Hozzátette, ezért arra kérte az Európai Bizottságot, hogy hagyjon fel a migráció legális útvonalainak létrehozásával és az afrikai munkavállalók szükségességének hangoztatásával, mert a helyzet megváltozott.

„Nincsen ilyen szükség. Arra van szükség, hogy az európai embereknek újra legyen munkájuk” – húzta alá.

Élőben Brüsszelből: Külügyek Tanácsa Élőben Brüsszelből: Külügyek Tanácsa Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. szeptember 21., hétfő

A témához kapcsolódóan az országgyűlésben Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy az Európai Unió 27 miniszterelnöke megegyezett a következő 10 év pénzügyi rendszeréről és költségvetéséről – tette hozzá. Két részből áll a büdzsé: van a 7 éves költségvetés, és a következő generáció nevére keresztelt pénzügyi alap. A brüsszeli tárgyalások előtt elvárás volt, hogy a következő évek költségvetésében az azonos helyzetű tagállamok azonos elbánásban részesüljenek – mondta a kormányfő. Magyarországra nettó 31 milliárd euró áramlik majd be – tette hozzá. Ez az összeg jelentősen csökkenti majd a tőkedeficitünket. 2028-ra közel kerülünk ahhoz a helyzethez, hogy Magyarország nettó befizető legyen az uniós büdzsébe – mondta a kormányfő. Évente 9,6 milliárd eurónyi profitot kell felállítani az országnak, hogy pozitív legyen a mérlegünk az uniós számlák alapján. Ezt csak a külföldi magyar befektetések bővítésével lehet elérni- tette hozzá. Magyarország összességében teljesítette az elvárásokat az uniós csúcson. Csak Litvánia van előttünk az uniós tárgyalások eredményeként. A koronavírus a gazdaságot is veszélyezteti, ezért is van kiemelt helyen a munkahelyek védelme. Most ott tartunk, hogy augusztusban többen dolgoztak, mint januárban – mondta a kormányfő. A különféle támogatásokkal több mint egymillió emberen sikerült segíteni – tette hozzá. Van, és lesz is munka. Szólt arról is, hogy 2021. július 1-ig meghosszabbítják a hiteltörlesztési moratóriumot. A moratórium segítségével 1,6 millió ember otthona van biztonságban – tette hozzá. A kormányzati programok nem mentőcsomagok, hanem befektetések – mondta a kormányfő. Nekünk növekedni és fejlődni is kell ebben a helyzetben, így a magyar cégek számára beruházásösztönző programok indultak 150 milliárd forint értékben. 904 beruházó jelentkezett, hogy 424 milliárd forintos befektetést visz véghez, és ezzel több mint 400 ezer ember munkahelyét védik meg – ismertette a kormányfő. A gazdasági intézkedések révén sikerült megvédeni az emberek munkahelyét és otthonát, és a vállalatok is megerősödtek – mondta Orbán Viktor. Nehéz ősz elé nézünk, de együtt sikerülni fog – zárta szavait Orbán Viktor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

ripost.hu

Orvosra lehet szüksége: fiatal, kék szemű lány tűnt el Budapesten

vg.hu

M30-as autópálya: hiába zárták le két hónapja, azóta sem történt semmi a szétrepedt szikszói szakaszon

origo.hu

Első gyerekét várja a Jóban Rosszban egykori színésznője

mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ott zokogott szegény nő" – hároméves kislány zuhant ki az ötödikről Csepelen, ez mentette meg a biztos haláltól

magyarnemzet.hu

Juszt alpári húzása, ezúttal Orbánnal piszkoskodott, de csúnya vége lett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Minden esése emlékeztet minket arra, hogy fogy az időnk" – Alig merik kivinni az udvarra szülei az izomsorvadásos Ádint

INSIDER

Ezt nem hiszed el: emberi ürülékkel és konyhai szeméttel repül a magyar légitársaság gépe

INSIDER

Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Menczer Tamás: Néhány óra alatt összegyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz