INSIDER

Színes aluljárókat készítenek Dunakeszin

Vidám és színes – Dunakeszin egyre többen járnak csodájára az élénk színekkel és mintákkal gazdagított gyártelepi aluljárónak. Vámos Robi rajzművészt kérte fel a helyi önkormányzat, hogy fesse ki az aluljárót.
  • Szerző: Ripost

Az öröm éltet, ezért rajzolok

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– kezdte lapunknak Robi.

„Engem az önkormányzat kért fel, hogy készítsek rá valami szép maradandót, én pedig megköszöntem a felkérést és elvállaltam. Ugyanakkor, eszembe jutott, hogy mi lenne, ha ez egy közösségi program lenne, így a helyi embereket kezdtek el toborozni, akik szívesen beálltak mellénk festeni. Én felrajzoltam a mintákat, majd körülbelül száz emberrel ecsetet ragadtunk és kifestettük.”

Fotó: Vámos Robi

Miután elkészült a remekmű, többen aggódni kezdtek, hogy nehogy megrongálják azt, ám Robi szerint, ahogy tavaly augusztus óta, úgy ezután sem kerül majd erre sor.

Sokan féltek a rongálástól

– mondta a rajzművész.

Fotó: Vámos Robi

Szerintem azért nem fogják bántani, mert az elkészítésében rengeteg itt élő részt vett, így a magukénak érzik azt, szeretik, megbecsülik, vigyáznak rá.

Fotó: Vámos Robi

Robit a projekt sikere után felkérték Dunakeszin két másik aluljáró kifestésére is, de Albertirsáról és Gárdonyból is kapott megkeresést.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?