Létrehozva: 2021.12.16.

„Szívesen ajánlom minden szülőnek” – kiválóak a visszajelzések a gyerekek oltásáról

Csak pozitív élményekkel gazdagodtak azok a gyerekek, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást Magyarországon. A szülők rendkívül elégedettek voltak az orvosok munkájával.

December 15-én országszerte megkezdődött az 5 és 11 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltása. Rövid idő alatt rengeteg kisgyermek kapta meg a vakcinát, szüleik pedig egytől egyig pozitív tapasztalatokról számoltak be.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Facebookon sok olyan videó kering, elsősorban oltásellenes csoportokban, melyekben különböző horror történetekkel riogatják a szülőket, azzal kapcsolatban, hogy mi történt a gyerekükkel az oltás után, de ezeknek az üzeneteknek általában egyetlen célja van: a pánikkeltés, és szinte minden valóságalapot nélkülöznek. A magyarok nagy része pedig tisztában van ezzel, mert gyermekeik védelmében az oltást választják a bizonytalanság helyett.

A szülők eddigi tapasztalata gyermekeik oltásáról rendkívül pozitív. A kicsiknél nem okozott komoly mellékhatásokat az oltás és az orvosok is nagyon kedvesek voltak, igazi játszóházi hangulat alakult ki az oltópontokon.

Az egyik szülő arról számolt be, hogy a hatéves kislánya szerdán kapta meg az első Pfizer gyermekoltását Budapesten, az Albert Flórián úti oltóponton és minden teljesen rendben zajlott, sőt:

„Szeretném kiemelni, milyen figyelmes, kedves volt mindenki. Profi szervezés és extra odafigyelés a gyerekekre. Teljesen sikerült elterelni a gyermek figyelmét, hogy épp egy kórházban vagyunk. Az oltás után egy tágas teremben vártunk, ahol a gyerekeknek egymástól távol ülve rajzolniuk kellett egy téli képet vagy bármit karácsonyra. Ezzel a lányom igazából egy jó élménynek élte meg az egészet. Köszönöm szépen, mind az ott dolgozó orvosoknak, nővéreknek és katonáknak, hogy ilyen kiemelt türelemmel és kedvességgel fordultak a gyerekhez. A lányom indián szökdeléssel, vidáman indult haza. Jól van, semmit sem érzett és érez, mire visszaengedjük az oviba, teljesen oltott lesz” – újságolta boldogan a szülő.

Más városokban is teljes elégedettségről számoltak be a beoltott gyerekek szülei az oltás után:

„Az 5 éves kisfiam ma a békéscsabai kórházban kapta meg a pfizer vakcináját. A bejárattól elkísértek minket az oltás helyére, majd 1 perc várakozás után már név szerint behívták. Alapos kikérdezés után, szupergyorsan, a gyerek figyelmét terelve meg is kapta a szurit. Matricával, csokikkal készültek. A 30 perc várakozás alatt háromszor is kijöttek megkérdezni, minden rendben van-e. Pozitív csalódás, és köszönet az ott dolgozóknak” – fogalmazott az anyuka.

Egy apuka pedig minden szülőnek azt üzeni, hogy nyugodtan oltassák be a gyermeküket, mert csak így lehet a minimumra csökkenteni a megfertőződés esélyét.

„Tegnap a 9 évesem is megkapta az első szuriját, este/reggel közepes karfájdalom, nagyjából ennyi mellékhatás volt, még hőemelkedés sem. Itt jegyzem meg, hogy valóban gyerekeknek készült ez az oltás, hiszen a kekszes zacskó felbontásához szükséges izomcsoportokat nagy százalékos eséllyel békén hagyja a fájdalmas kar is. Szívesen ajánlom minden szülőnek, ezzel a minimum esélyt is 'még minimumabbá' lehet tenni, hát tegyük meg, hallgassatok az itteni dokikra, akik rojtosra járatják a billentyűzetüket/mobiljukat. Boldog és vírusmentes ünnepeket Mindenkinek, figyeljünk egymásra itt is, meg mindenhol is” – írta az apuka.

Folyamatosan lehet regisztrálni az 5-11 éves gyermekek oltásához

December 15-én megkezdődött az 5-11 évesek gyermekek oltása 77 kórházban és a házi gyermekorvosoknál. A szülők számára folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné a gyermekét beoltatni. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt. A második oltás a gyermekeknél is 3 héttel az első oltás után esedékes – írja a koronavírus.gov.hu.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

hirtv.hu

Gulyás Gergely: Épeszű ember nem tárja a nyilvánosság elé a feleségével folytatott beszélgetést

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Készülj fel a hosszú hétvégére: ilyen idő lesz húsvétkor

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor