INSIDER

Szívmelengető: teljesült a hatéves Bence legnagyobb álma – Fotók

Mindössze hat esztendős a leukémia miatt kezelt Bence, ám már tudja, mi szeretne lenni, ha nagy lesz.
  • Szerző: Ripost

Az aranyos kisfiút terveiben csak megerősítette, hogy a Csodalámpa Alapítványnak köszönhetően ellátogathatott a pápai hivatásos tűzoltók laktanyájára, ahol csillogó szemmel és óriási mosollyal az arcán járta körbe a helyet, és vette kezébe a tűzoltóeszközöket.

Fotó: Veszprém MKI

„Az életveszélyes betegségben szenvedő gyerekek interneten keresztül vagy a kórházban az önkéntesekkel találkozva elmondhatják, mire vágynak, mi a kívánságuk, a Csodalámpa Alapítvány pedig ezeket igyekszik teljesíteni ésszerű határokon belül. Választási lehetőségeket nem adunk, így tényleg azt mondanak a gyerekek, amit szeretnének„ – mondta a -nak Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány Kommunikációs vezetője.

Fotó: Veszprém MKI

„Bence már többször látta a tűzoltókat, látásból ismeri őket, márciusra terveztük a látogatását, ám a Covid közbeszólt. Most viszont megkaptuk az engedélyt, a tűzoltók nagy örömmel és barátságosan fogadták Bencét, aki rendkívül élvezte a kalandot. Beöltözött bevetési ruhába, irányította a létraszert, beült az autókba, puttonyfecskendővel célbalövést gyakorolt kishúgával, aki elkísérte a kalandra. Azt reméljük, ezekből a különleges élményekből a gyerekek erőt merítenek a gyógyuláshoz.”

Fotó: Veszprém MKI

A tűzoltók kedvességükkel és a közösen megélt élményekkel nagy örömet szereztek Bencének, aki a tűzoltókkal eltöltött idő végén annyit mondott, ő bizony tűzoltó lesz.

Fotó: Veszprém MKI

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?