INSIDER

Szívszorító tragédia a nyíregyházi panelben: hajszálon múlt a kisbaba élete

Hatalmas erővel csaptak fel a lángok, a tulajdonos nem gondolta, hogy ekkora tragédia érheti.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas a tragédia a nyíregyházi tűzvész miatt. A szomszédok beszámolója szerint hétfő délelőtt nagy robajjal és füsttel törtek elő a lángok egy nyíregyházi panellakás 9. emeletén. A brutális tűz miatt a hatóságok óriási készültséggel kezdték el kimenekíteni a 10 emeletes épület lakóit a Fazekas János téren. A lakás tulajdonosa a -nak elmondta, amint meglátta a tüzet elakadtak a szavai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tisztán emlékszem, hogy amikor elindultam otthonról dolgozni, akkor nem hagytam úgy semmit, hogy tűz keletkezhessen. Nem tudom, mi történhetett.

-meséli Apagyi Péter.

Csoda, hogy nem történt nagyobb tragédia

A Bethlen Gábor Gimnázium kertészét munka közben értesítette a fordász ismerőse a szomszéd panelházból, hogy jöjjön, nagy baj van. Péter rögtön abbahagyta a munkát, és mire odaért az égő otthonához 7 mentő, 5 tűzoltóautó és 1 rendőrautó látványa fogadta. Megdöbbent, amikor meglátta hogy mekkora összefogással mentik ki az embereket. A mentőegységeket egy házaspár értesítette a brutális tűzről.

„Épp a párommal beszéltem telefonon és nagyon kiabáltam, hogy tűz van, a 9., 10. emelet környékén. Azonnal indult, közben hívtam a tűzoltókat, akik riasztották az egységeket” – mesélt a szon.hu-nak Pádár Mónika, aki a tűzoltó párjával együtt a hatóságok megérkezése előtt elkezdték kimenteni a lakókat. Mónika több ajtón is bekopogtatott, párja Baka Csaba pedig egy poroltóval szállt szembe a lángokkal. Mire Péter hazaért, már mind az 51 lakót – köztük egy kisbabát – kimentették az épületből.

Szívszorító tragédia: egy kisbabát is ki kellett menteni a nyíregyházi tűzből

A hatóságokat egy szabadnapos tűzoltó, és a felesége értesítette Fotó: Café Bár/Facebook

„Épp egy hivatásos tűzoltó mentett ki egy kisbabás családot és egy idős hölgyet. Amikor kiért az épületből, rögtön megkérdeztem, hogy mindenkit kimentettek-e” – meséli a történteket az 52 éves Péter, aki szerint szerencsére a kár a nagyobb mint a tragédia.„ A lenti szomszédaim teljesen eláztak az oltás miatt. Remélem, hogy gond nélkül túl leszünk mindannyian ezen”

A férfi 25 éve lakik az 52 négyzetméteres lakásában. Amint eloltották a lángokat, saját szemével akarta látni mivé lett otthona.

Borzasztó volt látni, milyen pusztítás történt.

A nagyszoba és az erkély odalett, mindent ellepett a korom és a hamu. A lángok martalékává vált mindene, az iratoktól kezdve a bútorokig. „Az ágy egyik fele teljesen leégett, a tévét pedig megolvasztotta a tűz. Talán a hűtő és a mosógép menthető... meglátjuk...”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?