INSIDER

Szökni próbált a csepeli gyilkos, miután órákat gubbasztott megölt anyja mellett

A zavart férfi éppen bőröndökkel megpakolva akart elmenekülni, amikor a rendőrség megtalálta.
  • Szerző: Ripost

Karácsony előtt pár nappal végzett anyjával a 29 éves csepeli férfi. B. Krisztiántól már akkor is többen tartottak a környéken: nem volt ismeretlen a helyiek számára, többször is vad tombolásban tört ki.

Anyjával ketten éltek a csepeli házban, a férfi őt sem kímélte, az asszonyra is rátámadt már. A tragédia napján is összevitatkozott vele, majd több késszúrással végzett az asszonnyal. Kiderült, hogy a nő valójában nem is a férfi vér szerinti édesanyja, nevelőszülő volt, aki ennek ellenére lelkiismeretesen óvta nevelt fiát, dacára Krisztián labilis elméjének.

„Nem is tudtuk, hogy nem az igazi anyja, ezt Ildikó sosem éreztette, a saját fiának tekintette” – mondták a Borsnak a környékbeliek. A férfi komoly mentális gondokkal küzdött, amire gyógyszert is szedett, a gyilkosság előtti napokban azonban a közeli patikában elfogyott a tabletta, ezért is súlyosbodhatott az állapota.

A gyilkosság után a férfi nem mozdult vérbe fagyott pótanyja mellől, órákig gubbasztott a test mellett.

Csak akkor derült fény a tettére, amikor anyja egyik ba­rátnője telefonált, a kagylóban pedig Krisztián zavartan, összefüggéstelenül beszélve elmondta, hogy megvágta nevelőanyját. A barátnő azonnal értesítette a rendőrséget, akik éppen időben érkeztek, ugyanis a kapuban találkoztak össze Krisztiánnal, aki bőröndökkel és csomagokkal felszerelkezve éppen szökni próbált.

Valószínűleg akkorra tisztulhatott ki annyira, hogy felfogja, mit is tett, és nyilván meg akart szökni

– vélekedtek az utcabeliek. Nem csoda, hogy a férfit akkor nem előzetes letartóztatásba, hanem elmegyógyintézetbe vitték. Most azonban a rendőrség a nyomozást befejezte, az anyagokat pedig átadták az ügyészségnek, így hamarosan vádat emelhetnek ellene.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?