INSIDER

Szombathelyi gázolás: a sofőr sokkot kapott, ellökték a kocsi elől a kisfiút

Egy kisfiú életét azzal mentette meg a rá vigyázó felnőtt nő, hogy ellökte egy közeledő kocsi elől.
  • Szerző: Ripost

Hősként ünnepli Szombathely azt az asszonyt, aki élete kockáztatásával mentett meg egy kisgyereket a gázolástól. A nő a közelgő autót látva ugyanis a gyermeket ellökte, így az ütés ereje őt érte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mentők és rendőrök lepték el a szombathelyi Semmelweis Ignác utcát csütörtök délután. Drámai balesetnek lehettek szemtanúi az ott élők: egy asszony és egy kisfiú a zebrán készült átmenni, de a közelgő Mercedes naptól elvakított sofőrje nem vette észre a gyalogátkelőre lépő párost, és fékezés nélkül hajtott tovább, feléjük. A nőnek nem volt ideje elugrani a gyerekkel együtt, de ellökte a gyereket a kocsi elől – időben.

A Mercedest vezető férfi szerencsére nem hajtott gyorsan, vélhetően nem lépte át a sebességhatárt. Azóta is a baleset okozta sokkos állapotban van, nagyon bánja és sajnálja a történteket:

„Körülbelül 30 kilométeres sebességgel közlekedhettem, a napellenző le volt hajtva, mert pontosan szemből sütött a lenyugvó nap” – nyilatkozta a középkorú, neve elhallgatását kérő férfi.

„Az utat figyeltem, amikor megjelent előttem egy rózsaszínű kabát. Azonnal a fékre tapostam, de elütöttem a hölgyet. Rögtön kiszálltunk segíteni. Egyszerűen nem értem, hogyan nem vettem észre. Nagyon sajnálom az esetet” – mondta megtörten a férfi.

Egy helyszínen sétáló hölgy elmondta a Borsnak, minden nagyon gyorsan történt:

„Csak egy csattanást hallottunk, és egy hölgy már a járdán feküdt. A sofőr kipattant a kocsiból, azonnal megpróbált segíteni, és tényleg nem száguldozott, vélhetően ez, és az asszony lélekjelenléte mentette meg a kisfiú éle­tét, még most is borsódzik a hátam a történtektől” – elevenítette fel az esetet.

Kiderült: a gyermekkel sétáló nő nem a kisfiú édesanyja volt, csak a szülei bízták rá a kicsit, és teljesen szabályosan keltek át. A gázolás után a kisfiút végül nem érte el az autó, ő a járda szélére zuhant, de azonnal felpattant, a mentők azonban a biztonság kedvéért kórházba szállították, oda ment érte az édesanyja. Őrangyalát is azonnal beszállították. A nő sérülései nem életveszélyesek, de súlyosak, a keze eltört.

„Az a nő egy igazi hős. Egy pillanatig sem gondolkozott, felmérte a helyzetet, megmentve a gyerek életét. Ha az ütést a kisfiú kapja, tragédia történhetett volna” – szögezte le a szemtanú.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?