INSIDER

Szörnyen aljas a gátlástalan csalók vadonatúj módszere, ne dőlj be!

Figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet: az átverés mesterei azzal támadnak, amitől szinte mindenki fél a koronavírus idején.
  • Szerző: Ripost

Az ember félelmére építenek legújabb átverésükban a csalók – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. A módszer, amilyen egyszerű és sajnos hihető, annyira aljas és gátlástalan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

A csalók a levéllel felzaklatják az egészségét féltő áldozatot, akitől azt kérik, nyissa meg az e-mailben küldött táblázatot („EmergencyContact.xlsm”), amit a kétségbeesett áldozat nagy valszínűséggel megnyit. Ezzel pedig ő maga telepíti fel a számítógépére a rosszindulatú programot, amellyel számos visszaélésre képesek a bűnözők.

A biztonságtechnikai szakemberek azt javasolják, hogy a járvány ideje alatt is legyünk óvatosak az új koronavírussal kapcsolatos e-maileket illetően, ne nyissunk meg ismeretlen vagy gyanús feladótól érkező, hivatalosnak tűnő, ám magyartalan megfogalmazású, helyesírási hibáktól hemzsegő, csatolt fájlok megnyitására ösztönző csatolmányokat. Helyette érdemes telefonon felvenni a kapcsolatot az e-mailt küldő szervezetekkel.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?