INSIDER

Szorul a hurok? Fontos nyomra akadtak az eltűnt maglódi vállalkozó ügyében

Az eltûnt vállalkozó ismerősét már őrizetbe is vehették. A férfi megtagadta a hazugságvizsgálatot.
  • Szerző: Ripost

Május végén őrizetbe vettek egy 52 éves férfit a maglódi luxusautó-szerelő, Pintér Gyula eltűnésével összefüggésben. A jelek arra utalnak, hogy ezt  a személyt azóta le is tartóztatták.Teljes hírzárlat mellett nyomoz a rendőrség a 41 napja eltűnt Pintér Gyula ügyében. Mint azt megírtuk, a luxuskocsikat szerelő vállalkozónak azután veszett nyoma, hogy a műhelyénél beszállt a Hummerjébe és a kutyájával előbb az otthonába, majd ismeretlen helyre távozott. A terepjárót másnap egy rejtélyes idegen visszavitte a férfi házához, a vállalkozó Répa nevű vizslája pedig Szlovákiából került elő napokkal később.

Pintér Gyula Gyömrőhöz közeli műhelyébe rendszeresen bejárt egy férfi. A Bors információi szerint így volt ez május 10-én, Pintér Gyula eltűnésének a napján is. A lap szerint L. aznap biciklivel érkezett a műhelyhez. A kamerafelvételeken jól látszik: a távozása után néhány perccel Gyula a műhely előtt parkoló Hummerjébe tette a vizsláját, majd elhajtott. Azóta senki sem látta. A családja három nappal később tett bejelentést a rendőrségen.

Napokig eltűnésként kezelték az ügyet, azután személyi szabadság megsértésére minősítették azt. Május 20-án még azt is közölték, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Úgy tudni, hogy Pintér Gyula az eltűnése előtti éjszakán egyórás telefonbeszélgetést is folytatott a másnap a műhelyénél megjelenő illetővel.

A Bors információi szerint őrizetbe vétele után L. megtagadta a hazugságvizsgálatot. Úgy tudják, hogy ráadásul egy hozzá köthető helyen azonosítani tudták Pintér Gyula kutyájának DNS-maradványait.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem erősítette meg a lap értesüléseit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?