INSIDER

Zokog a szív: hiába tervezte a boldog jövőt, szülés után meghalt az anyuka

Percre pontosan eltervezte a boldogságot, de sosem láthatta újszülött gyermekét a koronavírusos anyuka.
  • Szerző: Ripost

„Minden olyan jól alakult, ezért nem értem, miért kellett megtörténnie ennek a tragédiának?” - Talán sosem fogja tudni feldolgozni teljesen Tamás, hogy elvesztette élete szerelmét, aki a szíve alatt hordta születendő gyermeküket. A 34 éves anyuka pedagógusként dolgozott Budapesten, és makk egészséges volt, amikor teherbe esett második gyermekükkel, a kis Tamással.

Váratlanul érte őket utol a koronavírus

Mindig bohóckodott és nagyon várta gyermekét a koronavírusos édesanya. A budapesti óvónő 30 hetes terhes volt, amikor olyan erős tüneteket tapasztalt, hogy érezte: nagy baj lesz. Saját maga hívta ki a mentőket. Amikor kórházba került, a vírus hamar átvette szervezete felett az irányítást. Az orvosoknak gyorsan kellett dönteniük: Zsuzsanna császármetszéssel megszülte a kis Tamást, de a koronavírusos anya már sosem foghatta kezében újszülött kisfiát.

Már nem láthatta halála előtt újszülött gyermekét az édesanya

Fotó: pixabay.com/illusztráció

Szép tervei voltak

Zsuzsanna biztos volt benne, hogy meggyógyul, ezért minden percét előre eltervezte a baba megszületéséig. A gyászoló apa fájdalommal a hangjában mesélt róla, hogy akárhányszor a konyhájukba lép, mindig vidám, boldog felesége emléke kísérti.

Most is ott van a konyhaajtón a tábla a terveivel teleírva. Az utolsó időszakban azt tervezte, hogy megyünk babamoziba, és hogy védőnőhöz kell mennie...

- emlékszik vissza az RTL-nek adott interjújában a két gyermekével egyedül maradt gyászoló apa.

Az oltás életet ment

A szakmai ajánlások alapján mérlegre került a várandós anyák oltásának a lehetősége, végül az érintett szervezetek egyetértésével március 26-a óta a várandós édesanyák előtt is megnyílt a lehetőség, hogy regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra. A javaslat szerint az anyáknak az első oltást a terhesség 12. hete után, a második oltást pedig a szülés után érdemes beadni. A várandósok védőoltását indokolja, hogy körükben a súlyos koronavírus-betegség és a szövődmények kockázata magasabb. A regisztráltakat a Pfizer- és a Moderna koronavírus elleni vakcinákkal oltják.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?