INSIDER

Találkozott a családjával a Viking kapitánya, tagadja, hogy hibázott

Ügyvédje szerint jelenleg nincsenek olyan bizonyítékok, amelyek azt támasztják alá, hogy ügyfele okozta a tragédiát.
  • Szerző: Ripost

Biztosan kifizeti a 15 millió forintos óvadékot az az ukrán hajóskapitány, akit őrizetbe vettek az egy héttel ezelőtti dunai tömegszerencsétlenség miatt.M. Tóth Balázs, a férfi ügyvédje azt mondta a 24.hunak, hogy ha a bíróság végzése véglegessé válik, akkor a következő napon lehet befizetni az óvadékot, és ennek megfelelően fognak eljárni majd.

A Viking kapitányának, Jurij C.-nek az ügyvédje szerint jelenleg nincsenek olyan bizonyítékok, amik azt támasztják alá, hogy ügyfelük okozta a tragédiát. M. Tóth Balázs szerint a nyomozóhatóság mindent megtesz az ügy felgöngyölítése érdekében, és jelenleg az eddig begyűjtött adatok kiértékelése folyik. Az ügyvéd elmondta még, hogy védence családos ember és a büntető eljárási törvénynek megfelelően megengedték neki, hogy beszéljen a szeretteivel.

Hozzátette, a kapitány továbbra is kitart amellett, hogy nem szegett szabályt. Panasszal is élt a gyanúsítás ellen, de ezt egyelőre még nem bírálták el. Az óvadékkal szembeni ügyészi fellebbezés elbírálásáról még nem született döntés. Mivel kiemelt ügyről van szó, ezért erre várhatóan pár napon belül sor kerül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?