Létrehozva: 2020.11.19.

Te is szereted? Ilyen ízű az év szaloncukra

A gyártók összesen 109 ízt neveztek.

A Demeter Chocolate sós karamellás szaloncukra nyerte el Az év szaloncukra 2020 címet; az idén először civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 109 ízt neveztek – írja az MTI.

Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

A megmérettetésre az összes magyarországi gyártó meghívást kapott, akik szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e a versenyben és a teljes szaloncukor-kínálatukból hányat indítanak el – mondta el Az év szaloncukra csütörtöki online eredményhirdetésén Kovács Ádám és Kovács Gergely, a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa, a verseny két ötletgazdája.

Az év szaloncukra díj győztese a Demeter Chocolate sós karamellás szaloncukra lett, második helyen a gyulai Kézműves Cukrászda kókuszkrémes szaloncukra végzett, a harmadik pedig a Stühmer pisztáciakrémes szaloncukor lett. Az év kézműves szaloncukra ezúttal a Kézműves Cukrászda mogyorónugátos tejcsokoládés terméke, a második helyezett a Demeter Chocolate Irsai Olivér szőlőpálinkás szaloncukra, harmadikként pedig a Sulyán cukrászda sós, tökmagos, fehércsokoládés trüffel szaloncukrát rangsorolták a kóstolók.

A cukormentes kategória első helyezettje a Sulyán cukrászda mandulás, aszalt szilvás, diós, étcsokis szaloncukra, a második a Stühmer mogyorókrémmel töltött tejcsokoládé szaloncukra, a harmadik pedig a Tesco Finest mandulás-csokoládés szaloncukor lett.

Az év laktózmentes szaloncukrai sorrendben a Damniczki cukrászda vörösboros-málnás szaloncukra (a szekszárdi Mészáros Pál Pincészet merlot-jával), a Lissé Fitt rumos-kakaós szaloncukor és a Chocco Garden banánhabos szaloncukor.

Az Upper Bars belga étcsokoládéba mártott narancsos szaloncukor nyerte el Az év gluténmentes szaloncukra címet, mögötte a Majomkenyér mogyoróvajas szaloncukor és a Szerencsi Paleobon mogyorókrémmel töltött szaloncukor végzett.

Az Év Szaloncukra a 499 forint/100gramm alatti árkategóriában a Tesco karamellkrémmel töltött szaloncukor lett, a második a Dolcetta Csendes Éj rumos-kakaós szaloncukor, míg a harmadik az Auchan tejkaramellás szaloncukor.

Az extra kategóriákban csak egy-egy győztest hirdettek. A legjobb zselés szaloncukor a Chocco Garden meggyes szaloncukra lett, az év új ízének a Piros Mogyorós kókusz szaloncukrot választották, a gyerekek kedvence kategóriában pedig holtversenyben a Tesco banános-ropogós és málnás-robbanócukorkás szaloncukor végezett az élen.

Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke elmondta: a hungarikumnak számító szaloncukorból Magyarországon évente 3500 tonnát adnak el. Felméréseik szerint a háztartások 90 százaléka vásárol szaloncukrot, átlagosan 1 kilogrammnyi mennyiségben kilónként 2000 forintos áron. A legkedveltebb ízek a piacon a zselés, a kókuszos, a karamellás, a csokoládékrémes, a marcipános és a mogyorókrémes. Mint hozzátette, a koronavírus-járvány egyik vesztese az édesipar és várhatóan szaloncukorból is kevesebb fogy majd idén, reményeik szerint azonban a visszaesés csupán átmeneti jelenség lesz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döntött a romániai magyar botránybíróról az UEFA

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

ripost.hu

Három csillagjegy, akikre még áprilisban rátalál a nagy szerelem

mandiner.hu

Daniel Freund olyat kapott, amit nem tesz ki az ablakba: egyetlen kínos kérdés elhallgattatta

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Jó hír a véradóknak: már applikáció is segíti az életmentést!

INSIDER

Meg ne próbáld! Ha ezt a számod hívod, milliókkal fognak átverni

INSIDER

Jégesőt hozhatnak a Szent György napi boszorkányok

INSIDER

Megérkezett a veszélyjelzés: erre kell felkészülnünk a mai napon!