INSIDER

Te jó ég! Boa rémisztette halálra a dunaharasztiakat – fotók

Két hüllőt is fogtak Dunaharaszti utcáin az elmúlt időszakban, az állatvédők már arra gyanakodtak, hogy valaki sportot űz a szabadon engedésükből.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Halálra rémültek, és hozzányúlni sem mertek a dunaharasztiak ahhoz a boához, amely az út menti levágott faágak között tekergőzött, így egyből segítséget kértek a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítványtól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány

„Fotóval bizonygatták, hogy nem siklóról van szó„ – kezdte a -nak dr. Tóth Szabina, klinikus állatorvos, egzotikus állatgyógyász szakállatorvos.

Fotó: Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány

„Az állat oldalán és a hátán volt horzsolás, de ez korábbi sérülés lehetett. Ezen kívül a fején volt sérülés, ami arra utal, hogy kiszökhetett a gazdájától. A tartós hideget nem bírja, mert megfázik és tüdőgyulladása lesz” – mondta az állatorvos.

Fotó: Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány

Az állat tulajdonosa egyébként különös módon még a mai napig sem jelentkezett. Az ilyen állatok gazdáit 14 napig keresik a befogástól kezdve, utána új tulajdonos után néznek. Mivel számtalan jelentkező van már most, így biztosan lesz gazdája az egy méter húsz centis boának, ami az állatorvos szerint már hetek óta bolyonghatott az utcákon.

Mindeközben a napokban Dunaharaszti Kengyel utcájában egy kaméleont fogtak be az arra járók.

Fotó: Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány

„Véletlen egybeesés, hogy ugyanazon a környéken két hüllőhöz riasztottak minket. A kaméleon gazdája ugyanis azóta jelentkezett: örült, hogy nem esett baja kedvencének, aki úgy szökött ki, hogy a teraszon lévő terrárium ajtaját nyitva felejtették.„

címkék:
És ezeket olvastad már?