INSIDER

Teljes sokkban a békés megyei község: letartóztatták a szeretett lelkészt

A kunágotai lelkészt nevelt lánya már másodszor vádolta meg erőszakkal, de az első esetben kiderült, hogy alaptalanul.
  • Szerző: Ripost

Döbbenten sétálgatnak a ku­nágotaiak az üresen hagyott református parókia előtt, ahol nemrégiben még pezsgő hitélet folyt és a helyi lelkészpár élt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szilveszter óta azonban csönd honol a parókia körül, ugyanis akkor vitték el a rendőrök H. Gábor lelkészt, miután 14 éves nevelt lánya szexuális zaklatás miatt feljelentette. Azóta előzetes letartóztatásba helyezték, a falubeliek azonban képtelenek elhinni, hogy kedvelt lelkészük ezt tette volna.

„Nemrégiben, alig egy éve érkeztek, a felesége az egyik iskola hittan tanárnője. Mindig rengeteg gyerek járt hozzájuk, ismerőseink gyerekei is, de egyikük sem mondott rosszat róluk, így sokkolt minket ez az egész” – mondta el a Borsnak egy helybeli asszony. A pár, bár elzárkózó éle­tet élt, rengeteg programot szervezett a helyi gyerekeknek.

„Tábort és eseményeket szerveztek, szerettek hozzájuk járni. Természetesen, ha bebizonyosodik, hogy vétkes, a legszigorúbb büntetés jár neki, de nem tudjuk elhinni, hogy a lelkész úr ilyet tett volna, így reméljük, hamarosan kiderül az igazság. Addig is mi hiszünk az ártatlanságában” – szögezte le egy másik falubeli.

Úgy tudni, nemcsak a helyiek, de hitoktató felesége is kitart férje ártatlansága mellett. Kiderült, a kamaszlány korábban is megvádolta nevelőapját, de állítólag akkor kiderült, hogy a történet nem volt igaz.

A lány azonban ezek után is a H. család tagja maradt, sőt testvérét is magukhoz vették. A környékbeliek elmondták, hogy a lány pár hete el is tűnt.

„Nem sokkal a bejelentés előtt eltűnt, elszökhetett. Akkor sokan keresték, végül meglett. Akkor sem tudtuk, mi történt, csak örültünk, hogy épségben megkerült” – mesélték. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kamaszlányok jelenleg kinek a felügyelete alatt állnak.

„A tanárnőt nem láttuk pár napja, lehet, hogy elment valahova, vagy bezárkózott” – mondták.

A férfi ellen nemcsak rendőrségi, hanem belső, egyházi vizsgálat is folyik. A református egyház az eset kirobbanása után közleményt adott ki: „A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-i felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól. Amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük, és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?