INSIDER

Így készülnek az időjárásra a nyíló teraszok

Hosszú idő után újra nyitnak a teraszok. Egy budapesti étteremtulajdonos elárulta, hogyan védekeznek az időjárás viszontagságai ellen.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette: szombaton már nyithatnak a teraszok, az időjárás sem veheti el az emberek kedvét.

A teraszok fél 10-ig maradhatnak nyitva, a kijárási korlátozás pedig 11 órától kezdődik majd.

Fotó: Ripost

Mintha egy felbolydult méhkas lenne a főváros. Nagy lendülettel kezdtek nyitási előkészületekbe a budapesti szórakozóhelyek és a teraszok, az időjárás sem szólhat közbe.

Semsei Rudolf 11 vendéglátóhelyet működtet (Fotó: Ripost)

„A nap ugyan sütni fog, de hideg idő várható. Érdemes jobban felöltözni. Mi plédekkel és hőgombákkal készülünk, mindent megteszünk a vendégeink kényelme érdekében„ -mondta a -nak a VakVarjú éttermeket is működtető Semsei Rudolf.

teraszok időjárás

Fotó: Ripost

„Szigorúan betartjuk az óvintézkedéseket, a pincéreink csak maszkban fognak kiszolgálni és fertőtlenítő pontokat is létesítettünk az éttermek teraszain” – tette hozzá.

Mint ahogy azt a megírta, aki teraszon akar ebédelni vagy vacsorázni, annak érdemes helyet foglalni. A teraszok foglalás nélkül korlátozottan tudnak csak vendégeket fogadni, mivel a távolságtartásra is figyelnek, szellősebben helyezik ki az asztalokat, nem tudnak annyi embert beengedni, mint korábban.

A teraszokra védettségi kártya nélkül lehet kiülni

Most szombaton nyitnak a teraszok, bárki kiülhet egy kávéra, egy sörre vagy ebédelni. Ide nem szükséges védettségi igazolás. Majd, amikor 4 millió beoltottnál megnyílnak az éttermek belső helyiségei, akkor lesz szükségünk védettségi kártyára.

Ezeket a szabályokat kell betartani a teraszokon

• a teraszok, kerthelyiségek reggel öttől este fél tízig lehetnek nyitva
• a teraszokon és kerthelyiségekben tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni
• a vendéglátóhelyek belső területein a maszk kötelező, ott csak a megrendelt étel és ital elviteléhez, illetve a mellékhelyiségek használatához szükséges ideig lehet tartózkodni
• a vendéglátóhely üzemeltetője és alkalmazottja az üzlet teljes területén köteles a maszkot viselni
• a védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni
• szabálytalanság esetén a vendéglátó üzlet ellen 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár az ideiglenes bezárás is elrendelhető
• a védelmi intézkedéseket megszegő vendégekkel szemben 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?