Létrehozva: 2019.10.24.

Tevegázolás Miskolcon: meglepő részletek derültek ki a bizarr balesetről

Egy nő gázolt el Miskolcon, a 3-as főúton egy tevét. A hét elején történt baleset miatt vizsgálat indult.

Teve farába ütközött autójával egy asszony Miskolcon, a 3-as főúton. Szerencsére az ijedt sofőrnek és a nyolcszáz kilós állatnak sem történt baja, de a kocsi totálkáros lett.

Illusztráció

Hétfőn ga­loppozó vadállatok lepték el a 3-as főutat Miskolcon, tevék, zebrák, pónilovak szaladgáltak késő este.

„Bevásárlásból tartottam ha­zafelé, Nyékládházára. Ahogy ráfordultam a gyorsforgalmi útra, gyorsítani kezdtem. De a sötétben egyszer csak két állatot láttam galoppozni az úton. Az ütközést már nem tudtam elkerülni. Csak egy nagy barna feneket láttam, és arra gondoltam, mi a jóisten ez?!” – eleveníti fel a Borsnak az Opelt vezető, egyébként neve elhallgatását kérő hölgy. Mivel már besötétedett és az állat szőre sötét volt, a sofőrnek fogalma sem volt, miféle szerzet lehet.

„Láttam, hogy nem őz, de hogy tevét ütöttem el, azt álmomban sem gondoltam. Csak egy nagy barna testet láttam. Amikor a szélvédő üvege berobbant, lejjebb csúszott, szegénykém, ott feküdt a földön még egy darabig. Mire kikászálódtam az autóból, már jött segítség, valaki értesítette a mentőket és a rendőrséget is” – mondja a sofőr.

Mint kiderült, a hölgy a Richter Flórián Cirkusz megszökött állataival „futott össze”: hat teve, hat zebra és három póni tűnt el a társulattól. A főút mellé úgy kerültek, hogy a közelben felállított karámokból szaladtak ki.

„A cirkusztól is jöttek, keresték az állatokat. Ők világosítottak fel, hogy az állat egy teve volt. Egy nyolcszáz kilós állat, Nepál a neve. Nagyon sajnáltam az álla­tot, biztosan ő is rettenetesen megijedt. Az én lábam még jó ideig remegett. Annak örülök, hogy nem mentem gyorsabban. A rendőrség szerint 63 kilométerrel mentem. Másnap meglátogattam az elütött Nepált, amely már békésen legelészett a többiekkel, így megnyugodtam. Remélem, ő sem haragszik rám” – tette hozzá nevetve az asszony.

A hölgy autója to­tálkáros lett, tréler vitte el. Mint elmondja, a cirkusz igazgatójával nagyon korrektül megbeszéltek mindent.

„Szerencsére a gépkocsi vezetőjének semmi baja nem esett, és a teve sem sérült meg. A hölgy nagyon megijedt és sajnálta az esetet, természetesen a cirkusz biztosítója rendezi a kárát” – mondta a Borsnak Richter Flórián, a cirkusz igazgatója.

„A legkorszerűbb fémkarámokat használjuk, melyeket speciális kapcsok fűznek össze. Két méter húsz centi magasak, vastag csövekkel vannak megerősítve, három méterenként nagy kitámasztólábakkal. Tehát nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, mégis előfordulhat, hogy az állatok kijönnek a ka­rámból. Talán nem jól rakták össze, vagy valaki ki­nyitotta, persze ennek kiderítését a rendőrségre bízzuk” – magyarázta Richter Flórián.

Az állatok nagyjából egy csapatban maradtak, így nem volt nehéz összeterelni őket, ráadásul füttyszóra hallgatnak. A rendőrség mindenesetre átnézte a kerítést és tovább vizsgálja az esetet.

„Egyáltalán nem hibáztatom a cirkuszt, hisz ők elsőként az állatok biztonságáról gondoskodtak. Biztos valamelyik önkéntes állatvédő engedte ki őket” – találgatott a sofőr.

Nepált már megvizsgálta az állatorvos, szerencsére nem esett baja. Az állatok kedden, egy nappal a baleset után már porondon álltak, nem viselték meg őket az események. A cir­kusz igazgatója szerint ilyen esetek állatkerteknél, cirkuszoknál is előfordulhatnak, de ezekből tanulnak és próbálják elkerülni a hasonló helyzeteket.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin