INSIDER

„Tíz százalék esélye volt az életre” – 40 napot volt kómában a koronavírusos magyar anyuka

Az asszony császármetszéssel hozta a világra kislányát, miközben az életéért küzdött.
  • Szerző: Ripost

Nem idegenek a csodák a Bedő család számára, ugyanis József úgy tudta, soha nem nézhet apai örömök elé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Öt évvel ezelőtt kétszer is megműtöttek agydaganattal és az orvosaim felkészítettek rá, hogy soha nem lehet gyermekem. Én ebbe beletörődtem és szerencsére Szilvi is el tudta fogadni” – kezdte történetüket József, aki Szilvivel még csak egy éve alkot egy párt.

„Amikor márciusban kiderült, hogy Szilvi teherbe esett, igen meglepődtünk, és azonnal felkerestünk egy orvost, aki szerint rendkívül ritka, hogy valaki olyan hormonkezelések után, mint amin én átmentem, nemzőképes lehet. Rendkívül boldogok voltunk, meg is kértem Szilvi kezét, és összeházasodtunk”.

A felhőtlen örömük azonban nem tarthatott sokáig, mert Szilvi végig nagyon rosszul volt a terhesség alatt, az utolsó három hétben olyannyira, hogy orvoshoz kellett fordulniuk. Akkor derült, ki hogy elkapta a koronavírust és három nap múlva ismét kórházba került.

József öleli át a pici Napsugárt. Édesanyja még nem vehette karjába a kicsit (Fotó: Bors)

„Szilvi fulladozni kezdett, így akkor már bent tartották a kórházban, ahol kiderült, súlyos tüdőgyulladása van”kezdte a Borsnak Bedő József, Szilvi férje.

Szilvit ek­kor rohammentővel vitték fel egy budapesti kórházba, ahol a kiírt december 20-ai dátum helyett még aznap este, november 15-én császármetszéssel segítették világra a kislányukat.

„Ahhoz, hogy mindketten túléljék, muszáj volt elvégezni a császárt. Szilvi a műtét után először oxigénmaszkot kapott, majd lélegeztetőgépre kellett kötni. Később egy másik kórházba szállították, ahol műtüdőt kapott, és negyven napig mélyaltatásban tartották. Ekkor az orvosai szerint tíz százalék esélye volt az életre. Amikor végre láthattam egy ablakon keresztül, a bánattól majdnem összetörtem” – mesélte megtörten az újdonsült apuka.

Szilvi állapota olyan rohamosan romlott, hogy végül lélegeztetôgépre került (Fotó: Bors)Szilvi állapota karácsonykor újra javulni kezdett. Először csak a szemével tudott reagálni, később papíron üzent az ápolóknak, hogy látni szeretné a férjét.

„Iszonyú hálás vagyok az orvosainak, mert kétszer is visszahozták a halálból, és a kislányunk is jó egészségnek örvend. Szilvi most még gyenge, de már tudatánál van és beszél is. Az orvosok szerint 3-4 hét múlva már otthon fog lábadozni, hétfőn már viszik át a rehabilitációs osztályra. Az or­vosok szerint kész csoda, hogy ilyen súlyos állapotból ilyen ha­mar felépült”.

A kis Napsugár már otthon van az apukájával, aki a nagyszülők segítségével gyakorolja az apaságot.

És ezeket olvastad már?