INSIDER

Több tízmilliót csalt ki szájmaszkokat és gumikesztyűket ígérve egy tamási férfi

Elsősorban építkezésekre hivatkozva csalt ki pénzt. Később két társával együtt védőeszközök szállítását ígérve vett fel előleget.
  • Szerző: Ripost

Egy 45 éves tamási lakos 2016 óta különböző gazdasági társaságok képviselőjeként építőipari munkákat ígért Balatonfüreden és környékén. A megbízatásra a férfi egyenként százezer és tízmillió forint közötti előleget vett át, összesen közel 50 millió forintot. K. József az ígért munkákat nem végezte el, az átvett előleget pedig nem adta vissza.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi 2020 tavaszától szájmaszkokat, gumikesztyűket és egyéb védőeszközöket kínált eladásra, a vételár egy részét előre kérte átutalni. A sértettek átlagban négymillió forintot fizettek, de volt, aki közel harmincmillió forintot utalt át K. Józsefnek.

A lefoglalt szájmaszkok
Fotó: Police

A bűncselekmény elkövetésében szeptembertől két veszprémi társa, a 47 éves P. László és a 49 éves V. József is segítette. A megrendelt egészségügyi termékek egy töredékét szállították ki a vevőknek, azonban a nagyobb részét nem, így közel 50 millió forint kárt okoztak. Az elkövetők a kicsalt pénzt felélték.

A balatonfüredi nyomozók K. Józsefet 2020. november 3-án egy veszprémi luxusingatlanban fogták el, két társát pedig 2020. november 18-án a lakóhelyükön – írja a Police.

Mindhárom férfi ellen jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon. A rendőrök előterjesztést tettek K. József és P. László letartóztatására, melyet a bíróság ügyészi indítványra elrendelt. V. József az eljárás során szabadlábon védekezhet.

És ezeket olvastad már?