INSIDER

Tönkretették a Pestre látogató turisták nyaralását

Átveri a turistákat a Big Bus Budapest - ez derül ki a Tripadvisor nevû utazási honlapon közzétett véleményekből is. A portálon külföldi utasok százai panaszkodnak a cégre. A hazánk nevezetességeire kíváncsi vendégek súlyos kritikákat fogalmaznak meg. Azt mondják, a cég szégyent hoz Magyarországra.
  • Szerző: Ripost

Durva kritikákkal illetik a magyar fővárosra kíváncsi világjárók a Big Bus Budapestet a világ egyik legnagyobb turisztikai portálján, a Tripadvisoron. Mint ismeretes, az elmúlt napokban pénzügyi manőverek, műszaki hiányosságok, könyvelési ügyeskedések sora derült ki a pesti utcát uraló multiról, amely a hatalmas bevétel ellenére már másfél milliárdos veszteséget mutatott ki. Még a pénzmosás gyanúja is felmerült.

Ráadásul turisták százai szidják a budapesti Big Bust a világ leghíresebb utazási oldalán.

" Ez minden idők legrosszabb túrabusza!" - írja például az egyik.               " Tönkretették a vakációmat!" - mondja a másik.

„A valaha volt legrosszabb buszos túra” – írja egy amerikai, „Szélhámosság!” – figyelmeztet egy kolumbiai, de olyan turista is akad, aki kerek perec kijelenti: „Nagyon csalódott vagyok, tönkretették a vakációmat!”

Egy spanyol utas pedig egyenesen a budapesti tömegközlekedést ajánlotta a Big Bus Budapest helyett, mondván: olcsóbb és praktikusabb.

A komoly összegeket fizető utasok panaszlistája tengernyi: sokan írták felháborodva, hogy a menetrend nem sokat ér, volt, akinek a meghirdetett 15 percenkénti indulás helyett 115 percet kellett várnia. Többen azt kifogásolták, hogy a csábító útvonal miatt aznap vásárolt jegyükkel szinte semmire sem mentek, mert csak a buszon derült ki, hogy nemzeti ünnep vagy sportesemény miatt több utat is lezártak, ezért a Big Bus Budapest csak rövidített útvonalon járt.

Számos bejegyzés kifogásolta, hogy az utazás során fülhallgatón keresztül biztosított többnyelvű turistatájékoztató csapnivaló, hasznos tudnivalók helyett főleg zenét sugároz, így a külföldiek gyakran azt sem tudják, hol járnak, mire érdemes figyelniük. Többek közt pedig szingapúri turista is azt kifogásolta, hogy a városnéző busz vezetője nem beszélt angolul, így semmilyen észrevételre sem tudott reagálni.

És ezeket olvastad már?