INSIDER

Törökmézes vanília, mentás zöldcitrom fagyi – kedden választják meg az Év Fagylaltját

Szédületes, milyen ízpárosításokra képesek a magyar fagylaltkészítő mesterek, akik beneveztek az Év Fagylaltja verseny 2020-ra!
  • Szerző: Ripost

Egészen elképesztő alkotásokat álmodtak és alkottak meg a magyar fagylaltmesterek az idei év legrangosabb fagyiversenyére. A 13 döntős különlegesség között találni chilipelyhes, pörkölt szezámos, karamellöntetes vaníliafagyit (Őrült szezám), sós roppanós pisztáciával és sárgabarackkal megbolondított rumosdió fagyit (Arany dió), illetve burgonyapelyhes fagyit pirított fahéjmorzsával és nádcukros pörkölt törökmogyorós törettel és ribizliöntettel (Alföldi angyalbögyörő). Míg a szerényebb ízkombinációkat többek közt olyan finomságok képviselik, mint a tonka-mogyorós kávés vaníliafagyi, mentás zöldcitrom fagyi, a narancsos kávéfagyi és a törökmézes vaníliafagyi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

A zsűri július 7-én kóstolja végig a hűsítő finomságokat, melyek a versenykiírás értelmében nem tartalmaznak sem aromát, sem mesterséges színezéket, de növény eredetű habalapot és hozzáadott növényi zsiradékot sem.

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

A keddi 15 órai eredményhirdetést követően pedig 17 órától bárki megkóstolhatja nem csak a 2020-as Év fagylaltját, de vetélytársait is a XVIII. kerületben található Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?