INSIDER

Tragédia egy komlói iskolában: rémisztő sikoly szakította félbe a tanítást

Az iskolaőr figyelt fel a kétségbeesett segélykiáltásra. Nem habozott azonnal a bajbajutotthoz rohant.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön az egyik komlói iskolában az ott dolgozó iskolaőr segélykiáltást hallott az alsó szintről, majd amikor odaért, azt látta, hogy az egyik pedagógusnő fekszik a földön.

A nőnek nem volt légzése, ezért az őr felkiáltott, hogy valaki hívjon mentőt, ő pedig azonnal megkezdte az újraélesztést. A másik iskolaőr felvette a mentőkkel kapcsolatot, akik telefonon keresztül adtak instrukciókat az életmentéshez.

Képünk illusztráció
Fotó: Facebook

Közben megérkezett az iskola ápolója is, aki szintén segített az az iskolaőrnek az újraélesztésben. A kiérkező mentők stabilizálták a nő állapotát, majd kórházba szállították.

A baranyai iskolaőrök tavaly Police Medic képzésen vettek részt, valamint idén ezeket az ismereteket azzal is bővítették, hogy mi a teendő olyan sérülések, váratlan helyzetek esetén, amelyek jellemzően a tanítási intézményekben fordulnak elő.

Az iskolaőr az életmentés után elmondta, nagyon örül, hogy ilyen képzést is kaptak, mert így magabiztosan tudta alkalmazni az elsősegélynyújtási ismereteit, és ezzel legalább egy embernek már segíteni is tudott. Nem is akárhogy, az életét mentette meg – számolt be a Police.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?