Létrehozva: 2019.11.26.

Trükkös, új módszerrel fosztják ki az értékmegőrzőket

Már az értékmegőrzőben sincsenek biztonságban a dolgaink? Egy fiatal nő teljes karácsonyi nagybevásárlását elemelték el a hétvégén a Mammut értékmegőrzőjéből. Ami megnyugtató, hogy a rendőrség máris elfogta a tettest.

Kezdetét vette a karácsonyi bevásárlási láz, ebben az időszakban még azok is használják az értékmegőrzőket a forgalmasabb helyeken, akik egyébként egész évben nem veszik igénybe ezt a szolgáltatást. Szombaton azonban a Mammut 2-ben egy fiatal nő által használt értékmegőrző szekrényből mindent elvittek, amit az áldozat aznap vásárolt és oda tett be. A szerencsétlenül járt hölgy az interneten osztotta meg a történetét,s bár kerestük, lapunknak addig nem akart nyilatkozni, amíg le nem zárul az ügy, ezért a bejegyzéséből idézünk:

„Azokat a dolgokat vitte el, amiért nem keveset dolgoztunk, hogy örömet szerezzünk a családunknak és a barátainknak”

– írta. A történtek után feljelentést tett a II. kerületi rendőrkapitányságon, és a Mammut üzemeltetőjéhez fordult.

Fotó: RIpost

 

„A Mammut biztonsági szolgálata nem lepődött meg az eseten, ők többször javasolták már az áruház vezetésének, hogy szüntesse meg a szekrényeket. A rendőrök is rögtön azt mondták, hogy biztosan mesterkóddal nyitotta ki a tolvaj.”

Az interneten az eset kapcsán rengetegen azt írják, hogy velük vagy az ismerősükkel is történt már hasonló eset. Volt, akivel az Ikeában, akadt, akivel az Árkádban, a legtöbb panasz azonban a Mammut megőrzőjére érkezett.

„A tettest a hétfői napon elfogták, mi pedig belső vizsgálatot folytatunk az ügyben. Ennek lezárásáig nem szeretnénk nyilatkozni” – közölte lapunk kérdésére a Mammut üzemeltetője.

Lapunk egy biztonsági szakembert kérdezett arról, hogyan fordulhat elő, hogy anélkül fér hozzá valaki az értékmegőrző szekrény tartalmához, hogy felfeszítené azt.

„A legfontosabb, hogy amikor bezárjuk a szekrényt a saját kódunkkal, akkor azt ne lássa, ne olvashassa le senki” – javasolja a szakember. „Az értékmegőrzőknek, attól függően, hogy milyen típusúak, van egy mesterkódjuk vagy mestereszközük is. Ez arra szolgál, hogy a tulajdonosnak, az üzemeltetőnek legyen hozzáférése az összes fiókhoz. Kérdés, hogy egy-egy helyen hányan tudhatják a kódot, vagy hányan lehetnek a mesterszerkezet birtokában, és az milyen könnyen másolható. A Mammut belső vizsgálatának kell fényt derítenie arra, kiknek volt mesterkódjuk az adott szekrényhez, milyen gyakran és biztonságosan cserélik ezt a kódot, és van-e esetleg olyan korábbi dolgozó, aki tudhatja vagy aki illetéktelennek elárulhatta azt. Mivel megvan a tettes, a kihallgatása során is fény derülhet erre. Az áldozat szempontjából pedig a legfontosabb kérdés az, hogy amit a tolvaj elvitt a szekrényből, megvan-e még, és visszakaphatja-e, hogy odakerüljenek az ajándékok a karácsonyfa alá.”

Fürdő értékmegőrzőjénél is történt hasonló bűncselekmény Több strand, fürdő öltözőszekrénye és értékmegőrzője is hasonló elven működik. 2017 nyarán a Palatinuson egy anyuka és gyermekei személyes dolgai tűntek el, az édesanya szintén az interneten tette közzé nyílt levelét. A rendőrség akkor is megtalálta a tolvajt, akiről videófelvétel készült. A Lenti Termálfürdőben viszont az értékmegőrzőt a vendég és a személyzet megbízott tagja csak együttesen tudja kinyitni, ezzel kizárják, hogy egyik vendég a másik megőrzőjéhez hozzáférhessen, vagy a személyzet visszaéljen a mesterkóddal.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar hokicsoda Fehérváron, még a vesztes norvégok is csak tátották a szájukat

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

magyarnemzet.hu

Juszt alpári húzása, ezúttal Orbánnal piszkoskodott, de csúnya vége lett

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

mindmegette.hu

5 tisztítószer, amire valójában semmi szükség, mégis megveszed

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Minden esése emlékeztet minket arra, hogy fogy az időnk" – Alig merik kivinni az udvarra szülei az izomsorvadásos Ádint

INSIDER

Ezt nem hiszed el: emberi ürülékkel és konyhai szeméttel repül a magyar légitársaság gépe

INSIDER

Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Menczer Tamás: Néhány óra alatt összegyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz