INSIDER

„Könnyek szöktek a szemembe„ – az édesanya küzd tüdőbeteg fia, Szebi életéért

A beteg fiúért máris hatalmas összefogás indult el.
  • Szerző: Ripost

Születése óta súlyos tüdőbetegséggel küzd a beledi Szebasztián, jelenleg is transzplantációra vár. A fiatal családjának hatalmas lelki, fizikai és anyagi terhet jelent a gyógykezelése, már csak azért is, mert az anyuka egyedülálló. Minden anyagi segítség jól jön, hiszen most anyának és fiának egymásra van szüksége. Pont emiatt a fiúnak, aki idén érettségizett, gyűjtést indított volt általános iskolája Szebasztián gyógyulásának segítésére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

tüdőbeteg fiú

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

„Támogassuk Őket ebben, hogy Szebasztián mielőbb olyan életet élhessen, mint a vele egykorú társai!„ – kérte az iskola közösségi oldalán, hozzátéve, hogy egy helyi pékség is kihelyezett egy adománygyűjtő dobozt.

A pékség is segít

„Mai nap során szereztem tudomást Szebasztián küzdelméről. Férfiasan bevallom, könnyek szöktek a szemembe, hiszen én is 3 gyerekes apuka vagyok. El sem tudom képzelni, csak sejteni sejthettem azt, hogy min is megy át az édesanya és Szebasztián. Ennek egy szülővel és egy gyerekkel sem szabadna megtörténni. De mégis megtörtént. Viszont most úgy hiszem, az első és legfontosabb a teljes gyógyulás eléréséhez az, hogy a családnak ne kelljen az anyagi dolgokon gondolkozni. Hiszen éppen elég stressz éri őket napi szinten. Küzd anya és fia! Küzdenek az életért! Kérem aki teheti segítsen nekik! Vagy egy utalással vagy a nálunk kihelyezésre kerülő gyűjtő dobozba tegyenek egy összeget!” – kérte támogatásra a helyieket a pékség vezetője közösségi oldalán, hozzátéve: ő már 100 ezer forintot el is utalt a családnak.

„Aki, szülő az tudja jól, a gyermekünk egészsége a legfontosabb. Szebasztiánnak ennyi idősen nem a kórházba kellene feküdni, hanem a lányok után futkosni, bulizni stb... A pénz nem gyógyír, tudom jól! De most az anyukának erre van szüksége, hogy a fia mellett tudjon lenni és hogy csak rá tudjon koncentrálni! Szebasztián, te vagy a legnagyobb harcos. Hidd el végig fogod csinálni! Már nem vagytok egyedül, már nem vagy egyedül. Itt vagyunk melletted! Te csak tarts ki és gyógyulj meg!„ – tette hozzá István.

A lelki támogatás is fontos

A gyűjtés mellett fontos a lelki támogatás is, így István arra kérte fel az embereket, hogy aki szorít a fiúért, az most szombaton menjen ki a pékség elé egy közös kép erejéig, hogy Szebasztián érezze: sokan vannak, akik támogatják a felépülésben.

„Ez a kép legyen az összefogás képe! Nem elég csak a pénz, a lelket is erősíteni kell! Had érezze Szebi, hogy sokan vagyunk, akik szurkolnak neki! Transzparenst is hozhattok bátran! „Veled vagyunk Szebi” felirattal” – fogalmazott a férfi, majd folytatta: „Továbbá a Beledi üzletünk szombati bevételének 37 százalékát felajánlom a család anyagi helyzetének könnyebbítésére. Kérem, aki teheti és tud az jöjjön el! Hiszen a lélek egészsége is fontos!„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?