INSIDER

Tudtad ezt a koronavírus-vakcinára való regisztrációról? Mi kipróbáltuk!

Kipróbáltuk: mindössze alig több mint egy percet, összesen 75 másodpercet vesz igénybe, hogy regisztráljunk a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Nagyjából annyi, amíg lefő a reggeli kávénk.
  • Szerző: Ripost

Írjuk be a keresőbe: vakcinainfo.gov.hu. Miután betöltött az oldal, kattintsunk a nagy sárga „regisztrálok” gombra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Töltsük ki az űrlapot! Adjuk meg adatainkat: név, lakcím (irányítószám, település, utca, házszám). Adjuk meg életkorunkat, majd kétszer az e-mail címünket, végül pedig a telefonszámunkat és a TAJ-számunkat.

Jelöljük be az űrlap alján található négyzeteket. Az elsőt kötelező kipipálnunk, különben nem enged tovább a rendszer. „Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat az adataim továbbítása céljából” – ezt pipáljuk ki, ha elfogadjuk, hogy az adatainkat a Miniszterelnöki kabinetiroda gyűjti és átadja a nemzeti egészségbiztosítási Alapkezelőnek egy titkosított adatbázisban. Innentől a Kabinetiroda nem kezeli tovább az adatokat. Ha a továbbiakban kapcsolatban szeretnénk maradni a Kabinetirodával, akkor pipáljuk ki az alatta lévő négyzetet is.

Ha minden mezőt kitöltöttünk, a „regisztrálok” gomb háttere szürkéről sárgára változik, erre kattintsunk!

Mindössze ennyi a teendőnk. A vakcinával kapcsolatos tudnivalókról, a további lépésekről értesíteni fognak.

Biztonságban vannak az adatok

Vannak, akik azért nem regisztrálnak, mert nem szívesen adják meg az adataikat. Müller Cecília tisztifőorvos hangsúlyozta: erre azért van szükség, hogy a kapcsolattartási adatok révén el tudják majd érni az érdeklődőket. A regisztráció azért is fontos, mert így látják, mennyi vakcinára lesz szükség. A regisztráció nem jár oltási kötelezettséggel, később még meggondolhatjuk magunkat.

Kik regisztrálhatnak?

A 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok és a Magyarországon jogszerűen tartózkodó 18. életévét betöltött, társadalombiztosítási azonosító jellel (taj-szám) rendelkező természetes személyek.

Papíron is lehet regisztrálni

A 60 év feletti nyugdíjasok a számukra levélben megküldött űrlapon is jelezhetik igényüket az oltásra, postai úton. A védőoltások beadása oltási terv alapján történik a kijelölt oltópontokon. Ha lesz olyan vakcina, ami nem igényel különleges tárolást, a háziorvosi rendelők is lehetnek majd oltópontok.

Az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza meg. Regisztrálni mindenképp érdemes, így kaphatunk majd tájékoztatást, amikor sorra kerülünk. - írta meg a Metropol.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?