INSIDER

Borzasztó tragédia: felcsaptak a lángok, meghalt egy ember Jásziványban

Szörnyű tragédia történt tegnap este, egy emberéletet követelt a tűz!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Életét vesztette egy ember, amikor kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház több helyisége szerda késő este Jásziványban, a Szabadság utcában – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A tűzesethez a hevesi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jásziványi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik több oldalról oltották el a lángokat. Az épületben tartózkodó ember életén már nem lehetett segíteni. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tüzet nyílt láng használata okozta. A tűz keletkezésének pontos körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A tragédia sokszor megelőzhető lenne

Idén már több mint ezerháromszáz otthonban keletkezett tűz, kilencvenöten sérültek meg és tizennyolcan vesztették életüket.

A legtöbb tűzeset nyílt láng használata vagy elektromos hiba miatt következik be. Gyakori, hogy a fűtőeszköz, a kémény rossz állapota, a dohányzás, vagy a főzés vezet lakástűzhöz. Egy plafonra szerelt füstérzékelővel a halálesetek, füstmérgezések megelőzhetőek lennének, a keletkezett kár mértéke pedig minimalizálható lenne, hiszen a füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?