INSIDER

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
  • Szerző: Ripost

NEM SZABADUL A TAPÉTAVÁGÓS GYILKOS

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tényleges életfogytiglani fegyházra ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy tapétavágó késsel gyilkolta meg ismerősét tavaly Pesterzsébeten. A férfi olyan indulattal esett neki áldozatának, hogy kis híján levágta a fejét. A gyilkosságot a szemközti házból végignézték, ők hívták a rendőröket. A gyilkos a bíróságon azt mondta, nagyon megbánta, amit tett. Az ítélet nem jogerős. A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

ÁROKBA REPÜLT AZ ELGÁZOLT FÉRFI

A feje csapódott a szélvédőnek annak a férfinak, akit a Komárom megyei Csémen gázoltak halálra hétfőn koraeste. A 32 éves gyalogos szabálytalanul, láthatósági mellény nélkül ment a sötétben. A sofőr azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy csak azt vette észre, amikor elütötte, pedig nem is hajtott gyorsan.

KIÉGETT A LAKÁSA, ÉLETVESZÉLYBEN VAN

Életveszélyben van, lélegeztetőgépre került az a kispesti férfi, akinek porig égett a lakása vasárnap. Információink szerint a férfi egy gyertyát gyújtott felesége emlékére, majd elment fürdeni. Amikor kijött, már minden lángolt. Úgy tudjuk, 91 éves felesége néhány hete halt meg, elesett, majd romlani kezdett az állapota és a koronavírust is elkapta. A 87 éves férfi tesztje is pozitív lett.

ÉLETET MENTHET A VÉROXIGÉNSZINT MÉRŐ

Hiánycikk lett a gyógyszertárakban a véroxigénszint mérő. A készülék ugyanis akár a tünetek megjelenése előtt is jelezheti a koronavírus-fertőzést. Egy háziorvos szerint a tüdő a fertőzés hatására az egyik pillanatról a másikra képes összeomlani, ezért fontos időben felismerni a betegséget. Ebben segíthet az eszköz, ám az alacsony véroxigénszint nem minden esetben utal koronavírusra.

És ezeket olvastad már?