Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.01.14.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

LÁNGOLÓ KAMIONBÓL UGROTT KI A SOFŐR

Hatalmas lángokkal égett egy kamion az M1-es autópályán Bicske közelében. Szinte csak a váza maradt meg, a vezetőfülke, sőt még az utánfutó is teljesen megsemmisült. A sofőr épphogy ki tudott ugrani a kamionból a tűz előtt, a szállítmány ugyanis kábelekből állt, ami nagyon veszélyes. Az oltás és helyszínelés miatt lezárták a sztráda egyik oldalát. Több kilométer hosszú kocsisor torlódott fel, hatalmas volt a dugó.

25 ÉVES „MAMA” VOLT A DROGBANDA FEJE

Nemzetközi drogbizniszt irányított egy 25 éves magyar nő, „ Mama ” volt a fedőneve, most bukott le. A kábítószert külföldről vásárolta, a marihuánát rokonaival és futárokkal csempészte be az országba. Férje és unokaöccse például egy kilogrammos csomaggal bukott le a Kelenföldi Pályaudvaron. A 25 éves nő viszont nem csak kábítószerben utazott. Társával szír embereket próbált meg átcsempészni Magyarországon.

EZREK LETTEK FUTÁROK A VÍRUS MIATT

Színészek, rendezvényszervezők, felszolgálók álltak futárnak a járvány alatt. Az elmúlt évben ezreknek jelentett segítséget a futárkodás, olyanoknak, akik a vírus miatt elvesztették a munkahelyüket. Ők most óránként akár háromezer forintot is megkeresnek. Azt mondják: szorgalom és alázat kell ehhez a munkához is, és bár sokan várják, hogy visszatérjenek eredeti szakmájukhoz, vannak, akik annyira megszerették, hogy a vírus után is futárok maradnak.

PÁPASZEMES PINGVIN KELT KI SZEGEDEN

Pápaszemes pingvinfióka született a Szegedi Vadasparkban. A kicsi még nagyon félénk, ezért szinte alig lehet látni. Szülei felváltva őrzik a fészekben. Karácsonykor született, így ajándékként tekintenek rá a gondozói. Neve viszont még nincs, ebben most a látogatók segítségét kérik.

NEM HÚZTA FEL A REDŐNYT, MEGHALT

Gyilkos vagyok! Ezt mondta az a soproni nyugdíjas, akit azzal vádolnak, hogy hagyta meghalni feleségét, miután fellökte. Sírva nyilatkozott a Tényeknek, azt mondta, egy semmiségen vesztek össze, hogy felesége nem húzta fel a redőnyt. Ő ekkor hozzávágott egy poharat, fellökte, majd kiment az udvarra, az asszonyt pedig otthagyta a konyhakövön. Végül a lánya hívta ki a mentőt, de már hiába, a férfi több mint hét évre mehet börtönbe.

„SAJNOS ROSSZUL SÜLT EL A DOLOG”

Még életben lehetett az a férfi, akit talicskán tolt haza két ismerőse Alsószentmártonban, később viszont már csak a holttestét találták meg. A falubeliek azt hitték, meggyilkolták a férfit, egy ipari kamera ugyanis rögzítette, ahogyan tolják a testét. Egyikük azonban most kamera elé állt és bizonyítékot is mutatott arra, hogy akkor még életben volt a barátjuk. A rendőrség most ismeretlen tettes ellen nyomoz.

TÖBB SZÁZ MÉTERT TOLATOTT A SZTRÁDÁN

Több száz métert tolatott egy autós az M1-es autópályán vasárnap délután Komárom közelében. A megdöbbentő esetet egy másik sofőr rögzítette. A felvétel készítője dudált is a szabálytalankodónak, hogy életveszélyes, amit csinál, folyamatosan haladtak mellette ugyanis az autók. Tavaly júniusban hasonló eset miatt már elítéltek egy sofőrt. Súlyos esetben akár börtönbe is kerülhet a vétkező.

KIVÁGOTT NADRÁGBAN MUTOGATTA MAGÁT

Elfogták a rendőrök azt a szatírt, aki a szentendrei HÉV-en mutogatta magát az utasoknak. Egy édesanya, aki kislányával utazott a vonaton, le is fotózta a férfit. A szatírt több helyen is látták és több utas is készített róla felvételeket. Végül a HÉV-rendészek ismertek rá és tartóztatták fel, míg a rendőrök kiértek. A férfit viszont még nem gyanúsították meg, mert vizsgálják a beszámíthatóságát.

Verte, rugdosta, majd egy kilométeren át a földön vonszolta szerelmét egy férfi Lajosmizsén. A nő belehalt a sérüléseibe. A gyilkosság estéjén a pár egy közeli kocsmában ivott, ahol a nő más férfiakkal is táncolt, amitől a férfi dühös lett. Először csak ordibált a nővel és lökdöste, majd hazafelé meg is támadta őt. Kegyetlenül végzett vele, akár élete végéig is börtönben maradhat.

Brutális kocsmai verekedést vett fel a kamera Környén. Először két férfi verekedett össze, az egyik azt mondta, hogy a másik kötekedett, még a pultosnőt is szidta. Ököllel ütötték egymást, sőt a megütött férfit a másik még a földön is fejbe akarta rúgni. Ekkor egy harmadik férfi is becsatlakozott, később pedig egy bors-spray is előkerült. Az ügyészség most azt kérte, hogy a verekedőket ítéljék pénzbüntetésre.

Megöltek és megfőztek egy pávát közmunkások Kiskörén. Erről a madár gazdája írt az egyik közösségi oldalon. Az állatot nagyon szerették a helyiek, Borisznak hívták. Most épp elkóborolt, akkor kapták el és ették meg. Az ott élők megdöbbentek, amikor megtudták, hogy mi történt, mert a páva egyfajta turista látványosságnak számított, sokan fényképezkedtek a madárral. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

Hasba szúrta 14 éves osztálytársát egy fiú egy tatabányai általános iskolában. A tini egy korábbi sérelmét akarta így megtorolni. Szünetben odalépett haragosához és szúrt. Úgy tudjuk, előre eltervelte borzalmas tettét. Készült rá, otthonról vitt konyhakést. Még egy halállistát is készített. A rendőrök a tinit őrizetbe vették, az áldozatot a mentők kórházba vitték, megműtötték, stabil az állapota.

Megkötözte és agyonverte barátjának idős édesanyját egy férfi Dabason. Azért támadt rá, hogy megszerezze tőle a megtakarított pénzét. A tárgyalásokon mindvégig tagadta, hogy ő követte volna el a szörnyű tettet. A bíróság azonban jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, amiből harminc év múlva szabadulhat.

 

Brutális kegyetlenséggel ölte meg nagynénjét egy férfi Pestszentimrén. Miután a nő ajtót nyitott, azonnal rátámadt. Gereblyével ütötte, megrugdosta, majd kalapáccsal halálra verte a nőt. A férfi nem volt beszámítható, amikor elkövette a gyilkosságot és súlyos személyiségzavarban szenved, ezért kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság. Megrázó történet következik.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

A bukott szocialista kormányfő Zamárdiban tölti a nyugdíjas éveit

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát