Létrehozva: 2021.02.22.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

FELMENTETTÉK AZ APAGYILKOS FÉRFIT

„Jobb embernek érzem magam, mint előtte.” Ezt mondta a Tényeknek az a férfi, aki néhány éve egy családi veszekedés közben halálra késelte az apját Szomolyán. A fiút tavaly az emberölés miatt négy év börtönre ítélték. Most másodfokon azonban felmentették, mert az ítélőtábla szerint a fiú jogos védelmi helyzetben volt. A kést a részeg apa rántotta elő, majd a feleségére támadt, a fiú pedig csak az anyját és önmagát védte.

MINDEKIT MEG AKART ÖLNI AZ ÁMOKFUTÓ

„Mindenki megdöglik” – ezt kiabálta egy őrjöngő anarcsi férfi a rendőröknek és a tűzoltóknak, akik ki akarták hozni a saját házából. A férfira a felesége hívta ki a rendőröket, mert szétverte az otthonukat és gyilkossággal fenyegetőzött. Végül a férfi magára zárta a házat és azt mondta, felrobbantja magát, majd egy tűzoltót kis híján mellkason szúrt. Kiderült, hogy feleségét évek óta terrorban tartotta, a szomszédokat pedig többször megfenyegette.

AZ ANYA FOJTOTTA MEG ÚJSZÜLÖTT FIÁT

Biztos, hogy életben volt még az az újszülött kisfiú, akit édesanyja brutálisan megölt Versenden. A nő titkolta terhességét, majd, amikor az 5. gyermekét megszülte, akkor előbb megfojtotta egy nejlon galacsinnal, aztán elrejtette a holttestét, később pedig a maradványait felgyújtotta. Most szakértőket hallgattak meg a tárgyaláson. Szerintük egyértelmű életjelei voltak a kicsinek a szülés után, hiába állítja az anya, hogy gyermeke nem sírt fel. Megrázó történet következik.

ELTÉVEDT, RÉMÜLT TÚRÁZÓKAT MENTETTEK

Egy család került bajba Parádon, amikor az anya túrázás közben megcsúszott a jeges úton és kiment a bokája. A férje hívta a rendőrséget, végül a kutató-mentők találták meg őket. A nő annyira átfagyott, hogy kórházba kellett vinni. Fejér-megyében pedig két fiatalt kerestek a tűzoltók az erdőben. Követték a jelzéseket, de eltévedtek és rájuk sötétedett. Ők a 112-es segélyhívót hívták, hogy megmeneküljenek.

Zuhanyzás közben megfulladt egy 12 éves vak kisfiú egy Fejér megyei faluban. A nagyanyja – akinek vigyáznia kellett volna rá – kiment az udvarra. A nő a lányával és unokáival lakott egy házban. A 12 éves értelmi fogyatékos unokájának a fürdését kellett volna felügyelnie, de ő kiment dohányozni, a kisfiú pedig belefulladt a 17 centis vízbe.

Többször is le és föl száguldozott egy autós a kékestetői sípályán tegnap délután. A sofőr ámokfutásáról az üzemeltető készített felvételt. A sípályára nemcsak szánkóval, de még cipőben is tilos a belépés, hogy megvédjék a gondosan kialakított, síelésre alkalmas hóréteget. Az üzemeltető szerint az autós hatalmas kárt okozott. Több hetes munkájukat tette tönkre.

Hetek óta hiány van egy TB által támogatott pulzus- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerből. A szívbetegek ugyan megvehetnek egy másik készítményt, az azonban 20-szor többe kerül, mint az államilag támogatott termék. A betegek hiába várnak, mégsem szállítják a gyógyszertárakba a mintegy 100 forintos gyógyszert.

 

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki május végén büntetőfékezett, majd le akarta szorítani a másik autóst az M0-s autóúton. A sofőr ámokfutását rögzítette a másik autó fedélzeti kamerája. Az erőszakos sofőr egy hamis rendőrigazolványt is elővett. A bíróság most több százezer forintra büntette az agresszív sofőrt és egy évre bevonták a jogosítványát.

Egy zárlatos jakuzzi miatt gyulladt ki egy garázs és a szomszédos ház is Vácon. Az épület tetejének egy része megégett és még egy ablak is kitört. Az óriási lángokat gyorsan sikerült megfékezni. A garázs tulajdonosai nem voltak otthon, a szomszédok hívták ki a tűzoltókat. A lángokat hatalmas robbanások kísérték.

Árokba hajtottak egy lopott busszal Kulcsnál, a járatot totálkárosra törték. A busszal a sofőr leparkolt, az indítókulcsot benne hagyta, az ajtókat kívülről bezárta. A tolvaj először a településen egy villanyoszlopnak ment, majd az árokba borult vele. A tettest elfogták, egy 19 éves helyi férfi lopta el a buszt.

Életveszélyesen biciklizett egy férfi a 8-as számú főúton hétfőn délután. Az esetről videó is készült, amit egy autó utasa készített. Az út mellett nem volt leállósáv, a biciklis sehova nem tudott lehúzódni, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Egy szakember szerint már egy kisebb ütközés is életveszélyes lett volna.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

life.hu

Megdöbbentően néz ki Alain Delon – alig lehet felismerni a színészlegendát

vg.hu

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

travelo.hu

Pizzafesztivállal és különleges ételekkel indul az idei Food Truck Show

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Megdöbbentő: fiatalok karamboloztak Salgótarjánban, itt állt meg az autójuk – Fotók

INSIDER

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

INSIDER

Már látni a végét a rossz időnek, de nem örülhetünk önfeledten

INSIDER

"Borzasztóan szédülök és fáj mindenem" – tizenketten verték az utcán félholtra Norbit