Létrehozva: 2021.02.26.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

HATÉVES GYEREKET GÁZOLTAK HALÁLRA

Halálra gázolt egy hatéves gyereket egy autós Gádoros közelében tegnap (csütörtök) délután. A gyereket óvodából vitték haza egy kisbusszal, a nagymamája várta az út szélén, amikor a tragédia történt. A gyerek – miután leszállt, – takarásból szaladt át az úton, ekkor ütötték el, csaknem 30 métert repült. Az édesanyja és nagymamája sírva nyilatkoztak a Tényeknek.

17 ÉVET KAPOTT A FELESÉGGYILKOS RÉM

Baltával fejbe verte, majd egy vadászkéssel háromszor mellkason szúrta feleségét egy tatai férfi, most ítélték el a kegyetlen gyilkosság miatt, 17 év börtönt kapott. A meggyilkolt nő korábbi férje is ott volt a tárgyaláson és nyilatkozott a Tényeknek. Elmondta, hogy őt is és exnejével közös gyerekeiket is megviselte az elmúlt időszak. A nőt egyébként minden előzmény nélkül ölte meg új férje, három héttel az esküvőjük után.

SZÜLETÉSNAPJÁN ÉGETT HALÁLRA

Ott felejtett, égő cigarettája miatt égett halálra egy férfi a saját otthonában Jásziványban. Úgy tudjuk, épp a saját születésnapját ünnepelte, ezért ivott és valószínűleg elaludt, majd magára hagyta az égő cigarettáját. A tűzoltók az ablak alatt találták meg a férfit, menekülni akart, csak már nem jutott ki.

BEDROGOZVA SZÚRTA HASBA SZERELMÉT

Bedrogozva szúrta hasba szerelmét egy férfi Törtelen, Pest megyében. A nőt a kórházban meg kellett műteni, ekkor egy sebész szólt a rendőröknek, hogy a fiatal nőt a párja késelhette meg. A támadó a kést az eset után megtisztította, majd egy véres törölközővel együtt a kukába rejtette. A férfi azt állítja, hogy nem ő szúrt, a nő – szerinte – saját magát sebesítette meg.

Zuhanyzás közben megfulladt egy 12 éves vak kisfiú egy Fejér megyei faluban. A nagyanyja – akinek vigyáznia kellett volna rá – kiment az udvarra. A nő a lányával és unokáival lakott egy házban. A 12 éves értelmi fogyatékos unokájának a fürdését kellett volna felügyelnie, de ő kiment dohányozni, a kisfiú pedig belefulladt a 17 centis vízbe.

Többször is le és föl száguldozott egy autós a kékestetői sípályán tegnap (kedden) délután. A sofőr ámokfutásáról az üzemeltető készített felvételt. A sípályára nemcsak szánkóval, de még cipőben is tilos a belépés, hogy megvédjék a gondosan kialakított, síelésre alkalmas hóréteget. Az üzemeltető szerint az autós hatalmas kárt okozott. Több hetes munkájukat tette tönkre.

Hetek óta hiány van egy TB által támogatott pulzus- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerből. A szívbetegek ugyan megvehetnek egy másik készítményt, az azonban 20-szor többe kerül, mint az államilag támogatott termék. A betegek hiába várnak, mégsem szállítják a gyógyszertárakba a mintegy 100 forintos gyógyszert.

 

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki május végén büntetőfékezett, majd le akarta szorítani a másik autóst az M0-s autóúton. A sofőr ámokfutását rögzítette a másik autó fedélzeti kamerája. Az erőszakos sofőr egy hamis rendőrigazolványt is elővett. A bíróság most több százezer forintra büntette az agresszív sofőrt és egy évre bevonták a jogosítványát.

Soha nem fogja elfelejteni az unokáját, akit úgy vártak. Ezt mondta a tragikus győri horrorbalesetben meghalt sofőr nagymamája sírva a Tényeknek. Négyen haltak meg a balesetben, egy 19 éves lány és egy kilenc hónapos gyerek is, aki az autóban ülő pár első közös gyereke volt. Frontálisan karamboloztak egy kamionnal, majd halálra égtek az autóban, két másik gyerek várta őket haza. A nagymama azt mondja, unokájuk volt a mindenük.

Brutálisan összeverte és halálra rugdosta barátját egy 46 éves férfi egy újbudai telephely udvarán. A 26 éves férfit csütörtök éjszaka hívta fel magához, de összevesztek valamin, ezért vendéglátója dühből halálra verte a fiatal férfit az udvaron. A gyilkos ezután elmenekült, a rendőrök viszont húsz perc alatt elkapták, kihallgatása még most is tart.

Négy gyerekkel maradt egyedül az a nő, akinek brutális kegyetlenséggel megölték a lányát Karcagon. A gyerekek sírva várják minden nap haza az édesanyjukat, fel sem fogják, hogy ő már nem él. Az áldozat édesanyja egyelőre csak a nagyobbik, hétéves unokájának tudta elmondani, hogy édesanyja soha nem jön haza többet. A nőt volt párja ölte meg, testét pedig elásta Felsőlajos közelében. A nagymama most erőn felül próbálja a gyerekeket nevelni a hatalmas sokk után.

Hatalmas tömegre számítanak a hétvégén Kékestetőn, ezért korlátozásokat terveznek. Az üzemeltető szerint ezért érdemes időben elindulni, mert már ma is sokan szánkóztak. De Bánkúton is rengetegen lehetnek, múlt héten ott már közlekedési káosz alakult ki, ezért most polgárőrök segítik majd az autósokat a parkolásban. Szolnokon pedig hóágyúval lövik az egyik dombot, hogy minél kevesebben utazzanak el onnan Kékestetőre.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas dráma: súlyos döntést hozott meg a Házasság első látásra szereplője - videó

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.