INSIDER

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
  • Szerző: Ripost

ÖRÖKRE BÖRTÖNBE MEHET SZILÁGYI FIA

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Életfogytiglani fegyházat kért az ügyészség Szilágyi István fiára, olyan kegyetlen módon végzett apjával a férfi. Tavaly májusban egy kalapáccsal fejezte be a gyilkosságot, úgy tudjuk, még akkor is ütötte a színészt, amikor már nem élt. Szakértők is vizsgálták a gyereket, Pétert, azonban a szakértői vélemények szerint beszámítható volt, mikor ölt. Egy ideig elmegyógyintézetben volt, most viszont már letartóztatásban van.

AUTISTA KISLÁNYT ERŐSZAKOLT MEG

Megrázó történet következik. Autista nevelt lányát erőszakolta meg egy 70 éves férfi Keszthelyen. Gyomorforgató, amit a pedofil férfi tett: érzelmileg egyre inkább magához láncolta a 12 éves kislányt, akivel két évvel ezelőtt fajtalankodott és meg is erőszakolta. A nagypapa korú férfi szomszédai nemrég tudták meg, milyen szörnyűség történt a házban: a borzalmak mindenkit sokkoltak.

LEFEJEZÉSSEL FENYEGETTE A RENDŐRÖKET

Bozótvágóval a kezében fenyegette meg a rendőröket egy férfi Encsen. Azt mondta nekik, megöli, lefejezi őket, mindezt azért, mert testvérét meg akarták bilincselni a járőrök. Azért hívták ki a rendőröket, mert a férfi azzal fenyegetőzött, hogy magában vagy a családjában kárt tesz. Végül nemcsak ő támadt a rendőrökre, hanem az édesanyjuk is. Most mindkettőjüket elítélték.

LESZAKADT KERÉK CSAPÓDOTT AUTÓJÁNAK

Elszabadult kerekek törtek totálkárosra egy autót a Kozármislenyt elkerülő úton. Egy nyergesvontatónak szakadt le a két kereke. Ezek csapódtak hatalmas sebességgel egy autónak, amelyben egy anyuka a gyerekével utazott. A nő könnyeivel küszködve nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, csak egy nagy csattanást hallott, érezte, hogy nagy baj lesz, majd, amikor kiszálltak, el se hitte, hogy túlélték.

MENTÁLIS BETEG LEHET AZ ÁMOKFUTÓ

Mentálisan beteg lehet az az 52 éves férfi, aki húsvéthétfőn kezdett ámokfutásba Tapolcán. Részegen száguldozott több településen is, rengeteg autót összetört és két rendőrt majdnem halálra gázolt. Most az is kiderült, hogy mindezt a felfüggesztett börtönbüntetése alatt követte el. A bíróság letartóztatta. Akár hét és fél évre is börtönbe kerülhet.

KIRÁNDULÓ NŐT AKART MEGERŐSZAKOLNI

Megtámadott, majd meg akart erőszakolni egy kiránduló nőt egy 19 éves férfi a Normafánál. A nő egyedül túrázott, amikor a fiú megtámadta, hátulról fojtogatta. A nő dulakodott vele, megpróbált elmenekülni, de hiába. A férfi a földre lökte, lefogta és szexuális erőszakra kényszerítette. A támadóról kiderült, hogy hajléktalan. A rendőrség elfogta, a bíróság pedig már le is tartóztatta.

Nézd meg a teljes riportot!

SOHA NEM FELEJTIK EL A ROBBANÁST

Soha nem fogják elfelejteni a robbanás hangját – ezt mondják a kunmadarasiak a tavalyi gázrobbanásról. Egy ház összedőlt, hatalmas volt a pusztítás. Egy 91 éves nő és három gyerek éltek ott. Egyik fia akarta felújítani a konyha falát, ezért a gáztűzhelyet leszerelte a gázcsőről, ám azt szabadon hagyta. Az idős nő két nappal később nyitotta ki a csapot, egy szikra miatt viszont az egész ház berobbant. A férfi ellen most emeltek vádat.

Nézd meg a teljes riportot!

KILENC HÓNAPOS KISFIÚT RÁZOTT MEG AZ ÁRAM

Belenyúlt a rosszul megszerelt hosszabbítóba egy kilenc hónapos kisfiú, ezért rázta meg az áram Taktaharkányban. A kisbabát az anyja tette le a szőnyegre, a gyerek viszont elmászott és leverte a szekrényről az életveszélyes hosszabbítót, majd belenyúlt. Az anyja már csak a gyerek sikítására ugrott oda hozzá és elrántotta a kezét, így őt is megrázta az áram. A 24 éves anya ellen vádat emeltek, hétfőn pedig elítélték.

Nézd meg a teljes riportot!

AKCIÓFILMBE ILLŐ AUTÓS ÜLDÖZÉS

Legalább egy tucat rendőrautó üldözött egy körözött bűnözőt Budapesten. A rendőrök igazoltatni akarták, de a férfi nem állt meg, autójával elmenekült. Három kilométeren keresztül üldözték a rendőrök, amikor egy padkának csapódott. Egy áruház közelében fogták el, hatalmas volt a pánik, a vásárlók az üzletbe menekültek. A 44 éves ámokfutót sikkasztás miatt körözték, nem volt jogosítványa és részeg is volt.

SZÖRNYŰ BALESET BIATORBÁGYNÁL

Szörnyethaltak ketten Biatorbágynál, miután autójukkal egy kamionnal ütköztek. A kocsiból szinte semmi nem maradt. Beszorult a kamion alá, a tűzoltók emelték ki a roncsot. Az autóban ülőknek esélyük sem volt, hogy túléljék a balesetet. Csopaknál egy előzés közben történt baleset, egy autós fának csapódott. Információink szerint a sofőrnek amputálni kell a lábát.

LETÉPTE A NYAKLÁNCOT, DE ELFOGTÁK

Négy nőt támadott meg és tépte le a nyakukból a láncot egy 22 éves férfi Budapesten. Az egyik esetet rögzítette egy térfigyelő kamera is. Egy házaspár nyilatkozott a Tényeknek, őket is az utcán támadta meg a rabló. A többszörösen büntetett férfit elfogták a rendőrök.

10 MÉTER MÉLY SZAKADÉKBA ZUHANT A NŐ

Tíz méter mély szakadékba zuhant egy 20 év körüli nő Pécsett, mert valószínűleg rosszul lépett. A bajba jutott nőt egy kutyasétáltató találta meg már sötétben, ő riasztotta a tűzoltókat, akik egy speciális hordágyra erősítették a sérültet és felhúzták a szakadékból. Súlyos állapotban vitték kórházba. Úgy tudjuk, a baleset helyszínén ugyan kiépített túraút van, de ott éppen hiányzott a korlát, ahol a nő lezuhant.

BICIKLIVEL AKADT FENN A KERÍTÉSEN

Fennakadt a kerítésen a biciklijével egy betörő Berettyóújfaluban. A pancser tolvaj egy kerékpárt akart úgy ellopni, hogy átemeli a kerítésen, ráadásul azért tört be épp abba a házba, mert úgy tudta, mindenki COVID-os és emiatt kórházban van. A csörömpölést végül a család kutyája hallotta meg és riasztotta a gazdát. A tolvaj ekkor akart elmenekülni, de a rendőrök egy órán belül elfogták. Azt mondta, ő csak haza akart tekerni.

GYEREKE ELŐTT LŐTTÉK MEG KUTYÁJUKAT

Légpuskával tarkón lőttek egy két hónapos kölyökkutyát Tiszapüspökiben. A foxi gazdája a brutális kínzást végignézte, de az egész családot megrázta az eset, az anya azt mondja: még a 19 éves gyereke is sírt a kutyáért. Az állat szerencsére már jobban van, sérülései viszont nyomot hagytak. A légpisztolyt használó férfit a rendőrség elfogta, állatkínzással gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?