Létrehozva: 2018.12.22.

Ugye ez még a szeretet ünnepe? Ne bolonduljunk meg karácsonyra!

Gyomorgörcs, parkolóvadászat, tömeg, lökdösõdés, sorban állás, sütés-fõzés, ajándékcsomagolás, fadíszítés, aggódás, hogy minden tökéletesen sikerüljön... Sokaknak már most elegük van a karácsonyból. Álljunk meg egy percre! Ez a szeretet ünnepe, ugye?

Hiába jelzik az ünnepi fények és a karácsonyi dalok, hogy hétfőn szenteste: az emberek idegesen rohannak ajándékokért, birkóznak a fenyőfával, bosszankodnak a parkolás miatt, a nők nagy bevásárlószatyrokat cipelve aggódnak, mindent megvettek-e a nagy ünnepre. Nem érdemes izgulni: a karácsony a szeretetről szól, aki szeret, az nem hibázhat! Van azonban néhány dolog, ami valóban felbosszantja az embert az ünnep előtti utolsó napokban.

 

Bedőlt a házhoz szállítás

Karácsonyig nincs már szabad időpont sem a Tescónál, sem Auchannál. Előbbi december 27-ére, utóbbi 28-ára tud legkorábbi időpontot adni. A későn ébredők nem ússzák meg a cipekedést. 

Leveszi a sápot az IKEA a félretett ajándékért

Az IKEA a honlapján összeválogatott ajándékokat 1480 forintért teszi félre a személyes átvételhez. 

Pénzbe kerül az ingyen parkoló

Rárepült a parkolómaffia a vásárok és plázák közelében lévő jobb helyekre, ahol jó pénzért biztosítanak helyet. A Pillangó utcánál a Fogarasi úti Tesco közelében, a Westendnél a híd alatt, illetve a Deák téri szállodáknál egyaránt kaszálnak a helybitorlók. 

 

Nehezíti a helyzetet az időjárás 

A karácsony előtti napok esős, ónos esős időjárást hoznak. A közlekedési dugók, figyelmetlenségből és türelmetlen feszültségből fakadó balesetek nehezítik az autós ünnepi bevásárlást.

 

Lökdösődnek az ajándékvadászok

Hiába dekorálták karácsonyra az üzleteket már október végén, sokan hagyták utolsó pillanatra a vásárlást, hömpölyög a tömeg a plázákban, üzletekben, áruházakban. A korábban kinézett, akkor halomban álló ajándéknak való mostanra az utolsó darabig elfogyott. A pénztáraknál méretes sorok fogadnak: tegnap dél körül a Westendben található Media Marktban az áruház végéig állt a sor, közel egy órát kellett sorban állni, a Libriben fél óra volt eljutni a kasszáig. Hétvégén még nagyobb roham várható.

„A gyerek a nagymamának is elmondta, hogy mire vágyik, így ugyanazt a játékkonyhát vette meg az anyósom is, mint mi. Véletlenül derült ki, szerencsére megvan a blokk. Hiába intéztem el minden vásárlást a tömegnyomor előtt, most mehetek visszaváltani és új ajándékra vadászni” – mondta a %Ripost%-nak Nagy Renáta.

 

Visszamondják a megrendeléseket

Hiába rendeltek sokan egy vagy több héttel ezelőtt ajándékot az interneten, sok csomag még a futárhoz sem került el, így azok agy valószínűséggel csak az ünnepek után érkeznek meg. Vagy akkor sem, ha a cég időközben törli a megrendelést.

„A páromnak már Black Fridaykor megrendeltem a karácsonyi ajándékot, de az okosóra hibás volt, vissza kellett küldenem. Cserélték is, csakhogy fekete helyett rózsaszínűt küldtek, ezért újra cserét kértem. Most aggódom, hogy kifutok az időből” – mondta lapunknak Somogyiné Kati.

 

Hiánycikk a halbelsőség, rendelni kell a kenyeret

Sok helyen már tegnap hiánycikk volt a halbelsőség, egyes pékeknél pedig előre kell kenyeret rendelni, ha friss pékárut szeretnénk az ünnepekre.

 

Konyhapánikban vannak a háziasszonyok

Sok nő görcsöl az ünnepi menü miatt, szeretné, ha minden tökéletes volna. 

„Belehalok a karácsonyba!” – mondta Bangó Margit, aki szintén így van vele, már két hete készül a karácsonyra. Alig várja, hogy megérkezzen népes családja, ám ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásuknak, ilyenkor beköltözik a konyhába. Aranyvasárnap előtt néhány nappal disznót vágott, maga töltötte a hurkát.

„Naponta tizenöt órát töltök a konyhában, aludni sincs időm, nem kertelek: borzasztóan fáradt vagyok, de nincs megállás. Hatalmas mennyiséget főzök, négy-öt kiló hús kell csak a töltött káposztához, amiből háromszázötven darabot készítek. A barátok, kollégák imádják, én pedig nem mondok senkinek nemet, inkább belehalok a karácsonyba” – mondta a %Ripost%-nak a Kossuth-díjas művész.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újrajátszhatják a vasárnapi el Clásicót

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

metropol.hu

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

magyarnemzet.hu

Ütött a XV. kerületi gyermekfelügyelő, ha a gyerekek nemet mondtak a szexre

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

travelo.hu

Totál részegek voltak a madarak, az állatmentők azt hitték haldokolnak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Megérkezett a veszélyjelzés: erre kell felkészülnünk a mai napon!

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi