Létrehozva: 2021.04.22.

Új beruházás, még több munkahelyet valósított meg az SVG-Hungary Gépgyár

Az új gépeknek, és berendezéseknek köszönhetően a gyár hatékonyabban és eredményesebben tud üzemelni.

Szerző Ripost

Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.-nél egy közel 750 M Ft értékű beruházási program zárult le márciusban, melynek köszönhetően nem csak a géppark újult meg, de a cég húsz százalékkal megnövelte munkavállalói számát is.

A salgótarjáni székhelyű SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 2021. március végével lezárta a három éve tartó beruházási programjának első ütemét. A Társaság 2015-ben került a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által képviselt befektetői csoport irányítása alá.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A tulajdonosváltás után hamar fényderült arra, hogy a gyártócsarnok és a gyártáshoz szükséges gépek teljeskörűen nem felelnek meg a mai gyártási és hatékonysági követelményeknek. Az SVG tulajdonosi köre ezért a géppark megújítását tűzte ki célul. Ez a felújítási program 2018. novemberében kezdődött.

A hatékonyabb termeléshez szükséges kulcsgépek (festőkabin, karuszel esztergagép, horizontális fúró maró, láng- és plazmavágógép, szemcseszórógép, élhajlító, csavarkompresszor és hegesztőgépek) 2021. márciusáig átadásra kerültek, ezáltal egy közel 750 millió forint értékű beruházási program zárult le.

Az új gépeknek, és berendezéseknek köszönhetően a gyár hatékonyabban és eredményesebben tud üzemelni. További előnye a beruházásoknak, hogy a Társaság a termékeik előállítása során már nem szorul külső kooperációs partnerek által végzett tevékenységre, sőt a rendkívül hatékony gépek lehetővé teszik, hogy bérmunkát is vállaljanak ezekre a berendezésekre.

A beruházásnak köszönhetően azonban nem csak korszerű, modern eszközök kerültek az SVG tulajdonába, de újabb munkahelyeket is tudtak teremteni. Az SVG a fejlesztésnek köszönhetően eddig már 20%-kal tudta növelni munkavállalóinak létszámát, azonban még messze nem aknáztak ki minden lehetőséget. A jelenlegi létszámbővítés mellett egy további, hasonló mértékű növekedést tervez az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.

Csaknem 2000 milliárd forint értékű olyan beruházás megvalósulásához járult hozzá az állam, amely a járvány nélkül egyébként nem vagy csak később valósult volna meg – mondta a Világgazdaságnak György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki szerint ha újranyit a világ, a magyar vállalkozások készen állnak majd a versenyre.

Az államtitkár a lap keddi számában kifejtette: a tervezetten felül további ezermilliárd forintot fordított fejlesztésekre az állam, a támogatásokkal arra ösztönözték a vállalkozásokat, hogy a bizonytalanság ellenére is hajtsák végre a korábban tervezett beruházásaikat. Ennek köszönhető, hogy az EU-ban tavaly Magyarországon volt a második legmagasabb, 27,5 százalékos a GDP-arányos beruházási ráta.

Hozzátette, hogy a beruházás- és bértámogatási programok mellett számos kedvezményes hitelprogram is elérhető a vállalkozások számára, egyebek közt a Széchenyi-kártya program kedvezményes hiteltermékei, a az MNB Nhp Hajrá! programja, valamint a tízmillió forint újraindítási gyorskölcsön. Az elmúlt egy évben mintegy 3000 milliárd forint értékű hitelt helyeztek ki a pénzintézetek – jegyezte meg.

György László kijelentette, hogy a kormány teljesítette azt a vállalását, amelyet a válság kezdetén tett, miszerint több munkahelyet hoz létre, mint amennyit a vírus elpusztít: Magyarországon ma, ha kicsivel is – nyolcszázzal -, de többen dolgoznak, mint egy éve. Ami csökkent, az a közfoglalkoztatottak, illetve a külföldön dolgozó magyarok száma. A munkaerőpiacon eközben megindult az átrendeződés: több mint harmincezerrel többen dolgoznak az IT-szektorban, emellett bővült a foglalkoztatás az oktatás, az építőipar és a tudományos tevékenységek területén is.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán