Létrehozva: 2020.04.17.

Új szórakozás: Csapatban, részegen kocsikáznak a fiatalok

Új, közveszélyes szórakozást találtak maguknak a bezártságot rosszul bíró fiatalok, „céltalan kocsikázással” lazítanak, sokan részegen. Ez életveszélyes: egyrészt nem tartják egymástól a kötelező távolságot, másrészt emiatt rengeteg cserbenhagyásos gázolás történt az elmúlt hónapban.

Miközben alig van „szokásos” baleset, csakhúsvét hétvégéjén három cserbenhagyásos baleset történt, egyikük sajnos halállal is végződött. A Biatorbágyi Polgárőrségnek köszönhetően az okokra is fény derült. Ők hívták fel a figyelmet, hogy egyre népszerűbb a fiatalok körében a „céltalan kocsikázás” – csakhogy most, a járványidőszakban ez tilos. Csak alapos indokokkal hagyhatjuk el otthonunkat – és a csoportos kocsikázás nem ilyen. Magyarán: bárkit megállíthat a rendőr, és megkérdezheti, hogy hová tart és milyen indokkal, és ha nem tud megfelelő választ adni, bírságot is kaphat.

Figyelmeztetnek a polgárőrök

„Az a tapasztalatunk, hogy az esti időszakban ismét visszatértek a céltalanul kocsikázó fiatalok, négyen-öten egy autóban. Ez a kormányrendelet alapján szabálysértés, ami azonnali büntetést von maga után. Ebben az esetben a gépkocsi tulajdonosa/vezetője az első számú felelős” – hívták fel a figyelmet a polgárőrök.

A részeg cserbenhagyó még hazavitte bulizó társait

Az elmúlt napokban több olyan is történt, amikor a sofőrök ittasan balesetet okoztak, majd elmenekültek. Húsvétvasárnap Újcsalános és Sóstófalva között ütöttek el egy férfit, a rendőrök nem sokkal később két, láthatóan ittas férfit találtak egy betört szélvédőjű autó mellett. Az egyikőjük elmondta, hogy ő ütött el korábban valakit, de nem álltak meg segítséget nyújtani, ehelyett inkább hazavitték még két társukat, akik szintén az autóban ültek. Később visszamentek, de áldozatukat már nem találták a helyszínen, őt később a rendőrök találták meg holtan. Az autóban ülő mind a négy fiatalnál pozitívat mutatott az alkoholszonda.

Pár napja Zalaegerszegnél, Pózva felé haladva ütöttek el egy gyalogost, majd a sofőr elmenekült. Szintén húsvétvasárnap a budapesti Szabadföldi úton történt cserbenhagyásos baleset, ketten is megsérültek. Az elkövető autóját hátrahagyva elszaladt a helyszínről. Biatorbágyon húsvéthétfő délutánján gázoltak el egy nőt a zebrán, ő súlyos sérüléseket szenvedett. A vétkes sofőr itt is elhajtott a helyszínről, pechjére a környék jó kamerákkal van felszerelve, így őt is biztosan elkapják majd a rend őrei.

Tele a net „kocsikázó” videókkal

A Facebook, a Youtube és az Instagram is teli van olyan posztokkal, hogy sokan az autójukban próbálnak „lazítani”. „Kicsit ki kell mozdulni, nem érintkezünk senkivel” – mondják sokan.

De vannak kis videók „laza kocsikázásokról”, „éjszakai kocsikázásokról”, gyerekkel, kutyával való kocsikázásról. És bár ez érthető, de járványidőszakban még nem részegen is tilos…

Belgiumban még szigorúbban büntetik Belgiumban egy férfi autóját le is foglalták, miután harmadjára kapták a rendőrök „céltalan kocsikázáson”. Először megbírságolták, másodjára sikerült alapos indokkal előállnia, miért ült autóba, harmadjára azonban elvették az autóját. Magyarországon nem ennyire szigorúak a rendőrök, de bírságolhatnak a szükségesség és arányosság betartásával, ha valaki megszegi a korlátozó intézkedéseket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a furcsa vécészabályokat mindenképpen tartsuk be, ha Görögországba utazunk, különben sokat fizethetünk

origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

hirtv.hu

Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi

INSIDER

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány