INSIDER

Újabb álmentőst leplezett le a Ripost, a rendszámokkal trükköznek

A honlapja szerint egy létező cég a Medical Home Kft., de sem a cég, sem az általa használt autó nem felel meg a betegszállítás feltételeinek és a tulajdonosnak nincs egészségügyi végzettsége, ráadásul visszaélt a rendszámmal, mint egyedi azonosító jellel.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő olvasói fényképeket kapott a . A két fotón két különböző mentőautó van, de ugyanaz a rendszám. Ezek szerint a betegszállítással foglalkozó cég egy rendszámot használt két autóra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez nem csak szabálysértés, egy autóra idegen rendszámot felhelyezni bűncselekmény. Az egyedi azonosítójellel való visszaélést a törvény bünteti, 3 évig terjedő szabadságvesztés jár érte. Sőt, ha az adott bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben követik el, akár 5 évet is kaphat az elkövető.

Az autót kivonták a forgalomból

Utána néztünk a fotókon szereplő rendszámnak. Kiderült: 2018-ban kivonták a forgalomból és a műszakija is lejárt. A Mercedes-Benz típusú autó 2005-ös, tehát már több mint 15 éves, így nem lehet használni betegszállításra. A jogszabályok szerint ugyanis ennél idősebb autót már nem lehet ilyen célra használni.

A cég kényszerfelszámolás alatt áll

Az egyik autón a Medical Home Kft. felirat szerepelt. Megtudtuk: a cég kényszertörlés alatt áll. Hogy mi történhetett a céggel, nem tudjuk, de a kényszertörlést csak a hatóság rendelheti el abban az esetben, ha a cégbíróság a céget megszüntetettnek nyilvánítja vagy ha a cég a végelszámolását három éven belül nem fejezte be. A céginformáció szerint ennek a betegszállító cégnek a tulajdonosa egy bizonyos F. József. Az ő nevére is rákerestünk az Állami Egészségügyi Ellátó Központ rendszerében, de ilyen névre nem adott találatot, tehát nincs egészségügyi végzettsége az illetőnek.

Azt mutatja a külvilág felé, hogy ez egy létező cég

Tehát sem az autó, sem a személyzet, sem a cég nem felel meg a betegszállítás feltételeinek, de a honlap működik és úgy néz ki, mintha élő cég lenne, semmilyen utalást nem tesznek arra, hogy megszűnt volna a vállalat. A Facebook oldala is él a társaságnak, igaz, már évek óta nem frissült.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?