INSIDER

Újabb borzalmas részletek a kismarosi tragédiáról

Augusztusban is tragédia történt dél-koreaiakkal Magyarországon, a Hableány elsüllyedése után. Kiderült: a kismarosi vonatbaleset három halálos áldozata is az ázsiai országból származik, ráadásul az egyik nő várandós volt.
  • Szerző: Ripost

Az autóban, ami szerda este karambolozott a Báthory EuroCityvel a 12-es főút 9-es kilométerszelvényénél Kismaros és Nagymaros között, dél-koreai állampolgárok ültek – tudta meg a .

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Métereken át tolta maga előtt a vonat az autót

Az Opel Zafira a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, és ott már esélye sem volt a végzetes ütközés elkerülésére. A Varsóból a Nyugati pályaudvar felé tartó gyorsvonat hatalmas sebességgel érkezett, és a karambol után még métereken keresztül tolta maga előtt az autót, mire sikerült lefékeznie. A kocsi addigra már teljesen összeroncsolódott. Egyetlen ép alkatrésze se maradt, úgy nézett ki, mintha egy bomba robbantotta volna fel. A benne ülők közül senki sem élte túl az ütközést, a vezető és a két utas azonnal meghalt a vonat becsapódása után. A környékbeliek a tragédia helyszínére siettek az ütközés után.
„A másik oldalon álltam, amikor már tilosat mutatott a sorompó” – mesélte a nak egy szemtanú. „Jött ez a kocsi, én meg imádkoztam, hogy rá ne hajtsanak a sínekre, de fékezés nélkül hajtottak rá. Szörnyű volt!”

Mindenhol a kocsi részei hevertek

 

Sokan csak az ütközés után érkeztek.

„Hatalmas csattanást hallottunk, és mindannyian az utcára siettünk. Apokaliptikus látványban volt részünk. A vonat legalább 200 méteren keresztül tolhatta maga előtt a kocsit! A darabjai és a benne lévő holmik szétszóródtak” – emlékezett egy helyi lakos. „Én magam szedegettem össze a baleset után a roncsokat, egyik még az autómba is becsapódott!”

A környéken még másnap is látszottak az ütközés nyomai. Mindenütt fémdarabok és élelmiszerek szétszórva: lökhárító, rendszámtábla, márkajelzés, üvegszilánkok hevertek az út szélén. Lapunk úgy tudja, az autót, ami egy éves volt, bérelték. A benne utazók minden bizonnyal jól bevásároltak, mielőtt a vonat elé hajtottak: hagyma, ananász, saláta árválkodott a baleset helyszínén. Ez a vacsora azonban már soha nem készül el.

Hagyma hever a sínek között

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a kérdésére elmondta: három dél-koreai állampolgár utazott a kocsiban. Úgy tudjuk, egy férfi vezetett, két nő utazott mellette. Egyikük várandós volt. Mindannyian üzleti úton voltak Magyarországon, és Kismarosra, egy hétvégi házba igyekeztek.

És ezeket olvastad már?