INSIDER

Újabb erdőtüzek Törökországban: videón, ahogy a gyerekek kedvenceikkel együtt menekülnek

A török ​​hatóságok folytatják az erőfeszítéseket az erdőtüzek megfékezésére a déli Antalya tartomány Manavgat és Akseki területén, légi és szárazföldi eszközökkel. Közben Antakya-ban ma újabb erdőtűz ütött ki, több házból ki kellett menekíteni a lakókat, erről videó is készült.
  • Szerző: Ripost

Törökországban a forró időjárás és az erős szél miatt tűz pusztít az Antalya üdülővárostól 75 kilométerre keletre fekvő Manavgat városnál és közeli falvaknál – írta korábban a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar kormány nevében együttérzését fejezte ki a Törökországban emberéleteket követelő, három napja pusztító tűzvész áldozatai családjának és Törökország kormányának – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton az MTI-vel.

Törökországban a tűzoltók napok óta küzdenek az erdő- és bozóttüzekkel. Szombati híradás szerint eddig négy ember halt meg a tüzesetek miatt.
Az országban 98 helyen égett a növényzet, 88 tűzfészket sikerült megszüntetni, tíz helyen még küzdenek a tűzoltók a lángokkal.

Azóta is hősies küzdelmet folytatnak a lángokkal. A légi eszközök ismét működésbe léptek szombaton a hajnali órákban. A szakemberek mellett a helyiek is elszántan segítenek a tűz megfékezésében. Volkan Hulur, Akseki terület kormányzója elmondta, hogy nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a tűz átterjedését a település többi területére. Hulur azt is elmondta, hogy a 71-ből 60 ház porig égett Kepezbeleni környékén, és a tűz az erdő irányába terjed, miközben mind a légi, mind a földi oltást folytatják.

„Az időjárási körülmények megnehezítik a tűz irányítását.” – mondta Hulur, hozzátéve, hogy a szárazföldi egységek fáradhatatlanul küzdenek a tűzzel.

Közben újabb tűz ütött ki Hatay tartományban, Antakya erdős területén, közel a lakóházakhoz. Néhány házat evakuálnak és közben folyamatosan harcolnak a tűzzel, ami ismeretlen okból ütött ki 13 óra körül. A szívszorító videón a menekülő gyerekek háziállataikkal és kedvenc játékaikkal hagyják el életveszélyessé vált otthonukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?