INSIDER

Újabb fejlemények a koronavírus sújtotta Mezőkövesden

A Szent Imre Tagiskola egyik tanára fertőzte meg a kollégáit, a Ripost elérte az intézmény igazgatóját.
  • Szerző: RIpost

Látogatási tilalmat rendeltek el Mezőkövesd összes idősotthonába, melyek csomagot sem fogadnak – írja a Mezőkövesd Képekben Facebook oldal. A mezőkövesdi rendelőintézetet pedig ismét a nyaktagi bejárat felől lehet megközelíteni, előzetes lázmérés és kézfertőtlenítés után. Maszk használata továbbra is kötelező, lázas betegek a megjelenés előtt konzultáljanak kezelőorvosukkal!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az óvintézkedések érthetők, hiszen – mint azt a elsőként megírta – a mezőkövesdi Szent Imre Tagiskola értekezletén egy koronavírusos tanár több kollégáját is megfertőzte. 21 ember szervezetében mutatták ki a kórt, hárman kórházba kerültek.

Mezőkövesd Szent Imre álltalános iskola. 21 ember fertőződött meg korona vírussal Fotó : Markovics Gábor

A telefonon érte el Gáspár Erzsébet Ágnest, a Szent Imre Tagiskola igazgatóját. Kértük, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba, hiszen számtalan pletyka kering a fertőzés eredetéről. Ám ő válaszok helyett csak annyit mondott, jelenleg otthonról dolgozik és egy sürgős, határidős munkája van, majd bontotta a vonalat. Így nem tudta megerősíteni azt a szóbeszédet, miszerint egy, továbbképzésen Budapesten járt, majd visszatérve tábort is vezetett tanárnő az, aki lázasan ment be a tanári értekezletre.

Egy biztos, pánikra nincs ok, ám a távolságtartás, a maszkviselés és kézfertőtlenítés továbbra is segíthet a vírus elkerülésében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?