INSIDER

Újabb megdöbbentő részletek a csepeli villámcsapás áldozatairól

Amint odaért a vihar, a csepeli strand dolgozói pillanatok alatt kitereltek mindenkit a medencékből - ennek köszönhető, hogy nem történt tömegkatasztrófa a csepeli strandon, amelynek egyik medencéjébe is belecsapott a villám. Miért nincs a strandokon is viharjelzés? Tavaly halt is meg ember egy strandon villámcsapás miatt, most Csepelen is hajszálon múlt a tragédia.
  • Szerző: Ripost

Jól van Marcell, a 14 éves kézilabdás fiú és keresztapja, akik vasárnap délután szenvedtek villámcsapást a csepeli strandon, miután óvatlanul beálltak egy fa alá a hirtelen kitört viharban vasárnap délután.

A %Ripost% bejutott a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol tegnap délutánig az intenzív osztályon kezelték, és megtudtuk: a fiú ide már olyan jó állapotba került, hogy először fel sem akarták venni az intenzívre, mondván, hogy csak könnyű sérültnek számít. De végül óvatosságból megfigyelésre benn tartották, majd, mint mondták, még hétfőn átviszik egy másik osztályra.

Óvatlanul beálltak a fa alá

A fiú keresztapjával strandolt Csepelen, amikor kitört a vihar. Egymás után két villám vágott le a fürdő területére, az első pont azt a fát találta el, ami alá beálltak. A fiú életét valószínűleg a strand ügyeletes mentőtisztje mentette meg, aki rögtön megkezdte az újjáélesztését. A fiú keresztapjának átmeneti eszméletvesztése volt, az ő állapotát a kiérkező mentők stabilizálták.

A medence vizébe csapott a második villám

A második villám pillanatokkal az első után belecsapott az egyik medencébe. Ha ekkor sokan a vízben vannak, akár tömegkatasztrófa is lehetett volna az esetből. De szerencsére a strand dolgozói a vihar kitörésekor azonnal kitereltek mindenkit a medencékből, majd megkezdték a strand kiürítését. Az is szerencse, hogy ezen a strandon mindig van ügyeletes mentőtiszt – így volt, aki azonnal szakszerűen kezelni tudta a villámsújtotta fiút.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?