INSIDER

Újabb részletek a Rákospalotán felgyújtott családi házról – videó

A rendőrség elfogta a tettest, aki miatt ketten is életüket vesztették a tűzben.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a is beszámolt, hétfőn kora reggel Budapest XV. kerületében a Pázmány Péter utcába riasztották a budapesti lánglovagokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rákospalotai járőrök négy perc alatt az égő házhoz értek, ahol a tetőről egy kisfiú segélykiáltását hallották. A járőrök a 12 éves gyereket levették a tetőről, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Budapest, 2020. november 23.
Családi házban keletkezett tûz oltásán dolgoznak tûzoltók a rákospalotai Pázmány Péter utcában 2020. november 23-án hajnalban. A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületbõl három embert mentettek ki.
MTI/Mihádák Zoltán

Az égő épületből néhány perccel később tűzoltók eszméletlen állapotban egy nőt és egy férfit hoztak ki. A kisfiú nagyapja a helyszínen, a nagyanyja a kórházban vesztette életét.

Mivel a tűzeset kapcsán felmerült az idegenkezűség gyanúja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást.

A nyomozók azonosították a tűz okozásával gyanúsítható 51 éves M. Andrást, akit november 23-án délben Újpesten elfogtak. Elszámoltatása folyamatban van.

És ezeket olvastad már?