INSIDER

Újabb részletek: így végezte ki az időseket a szikszói baltás gyilkos

Bár a rendőrségen mindent tagadott, a hazugságvizsgálaton megbukott a szikszói idős pár feltételezett gyilkosa. Sándor mindvégig a szikszóiak között élt, 7 év elteltével bukott le...
  • Szerző: Ripost

Sz. Sándorra senki sem gyanakodott, Szikszón kedvelték és bíztak is benne, hiszen korábban polgárőr volt, a rend védelméért dolgozott. Amikor egy DNS-minta miatt bevitték a rendőrségre, a helyiek még akkor is hittek az ártatlanságában, ám Sándor megbukott a hazugságvizsgálaton.

A Blikk úgy tudja a vizsgálat alatt egyértelműen pozitív reakciókat adott, amikor a gyilkosság elkövetéséhez használt eszközökről kérdezték, és akkor is, amikor arról faggatták, ő követte-e el a bűncselekményt.

"A bíróság elrendelte védencem előzetes letartóztatását" – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

2011-ben Szikszón a szomszéd találta meg holtan U. Gizellát és férjét, U. Jánost. Az idős párt agyonverték, fejüket baltával vágták ketté.

A gyilkosság előtt egy magát rendőrnek kiadó férfi felhívta a házaspárt, és közölte velük, hogy idegen személyek bemásztak a kertjükbe. Hozzátette azt is, hogy a kollégák pár percen belül a helyszínre mennek, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput. A párnak gyanússá vált a hívás, ezért a 112-es segélyhívón bejelentették azt. Az ügyeletes tiszt kérte, hogy zárkózzanak be, és ne engedjenek be idegeneket, küld a helyszínre rendőröket. Miután a házaspár észlelte, hogy valóban ismeretlen személyek csengetnek a házba, ismételten hívták az ügyeletet, ekkor az egyenruhások is megérkeztek, de az idegeneknek már nyomuk sem volt. A házaspár életét a gyors rendőri segítség sem menthette meg, holttestüket másnap találták meg, az elkövető ugyanis visszatért a házhoz később.

És ezeket olvastad már?